Barbarez ima novu poruku, čini se da je patriotizam prevagnuo

Legenda u centru pažnje

Barbarez ima novu poruku, čini se da je patriotizam prevagnuo

A. Čaušević

Kada god se igraju utamice reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez se nađe u centru pažnje. 

Javna je tajna da je Barbarezova tiha patnja da jednog dana postane selektor Zmajeva, međutim ta želja mu se još nije ispunila, a teško da će se i ispuniti u dogledno vrijeme.

Tokom prijateljske utakmice protiv Kuvajta legendarni kapiten je "probudio nemire" s porukom: "A majke mi , mogao sam i ja obuć' ovaj plavi dres!"

Interesantno da su Kuvajčani bili ti koji su igrali u plavim dresovima, dok su reprezentativci BiH bili u bijeloj opremi. Svejedno, Barbarezovu poruku su mnogi protumačili kao kritikovanje aktuelnog sastava.

"Konkretno, Barbarez je ljubomoran što nije selektor, a kako radi posao, odnosno ne radi ga nigdje, neće nikada ni biti selektor. Barem narednih osam godina, tako neka uživa u svojim komentarima i puna podrška od mene, ako ga to ispunjava", bio je odgovor predsjednika Saveza, Vice Zeljkovića.

Oglasi

Bosnu i Hercegovinu danas očekuje "dupli program" jer mlada selekcija dočekuje Švedsku, a seniorska igra protiv Kazahstana.

Epicentar dešavanja je Zenica. Od 16:30 u Trening kampu igra U21 selekcija, dok će od 20:45 na teren izabranici Ivayla Peteva, selektora A reprezentacije.

Uoči tih utakmica Barbarez je poslao novu poruku, a čini se da je kod legendarnog kapitena našeg nacionalnog tima na kraju prevagnuo patriotizam.

"Hajmo Bosno Bosno Bosno, hajmo Hercegovino, nikad sama nisi ti...", poručio je popularni Barba.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Poznate su i kvote za meč BiH - Kazahstan koje jasno pokazuju ko je favorit u sutrašnjoj utakmici. U ponudi kladionice MaxBet možete vidjeti cijelu ponudu za ovu utakmicu i to OVDJE.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Top Komentari

Icardi072
Idi treniraj nekog, pa mozda nekad i budes selektor
16 27
GuiliDamou
Barbarez selektor NIKAD, Barbarez predsjednik saveza sutra odmah dao Bog!!!
27 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi