Jasmin Agić na suđenje priznao: "Mamić mi je u kešu dao 500.000 dolara, pa sam pristao na transfer"

Jedan od optuženih danas priznao krivicu

Jasmin Agić na suđenje priznao: "Mamić mi je u kešu dao 500.000 dolara, pa sam pristao na transfer"

Samir Mlaćo

Najpoznatiji hrvatski bjegunci Zdravko i Zoran Mamić 'sigurni' su u Bosni u Hercegovini, ali istovremeno u Hrvatskoj se nastavilo suđenje za izvlačenje novca iz Dinama.

Za to su optuženi između ostalih braća Mamić, a danas je zanimljivu tvrdnju imao bivši igrač Dinama Jasmin Agić.

On je kazao da su pojedini igrači isplate dobijali u gotovini, te da je konkretno njemu Zdravko Mamić u gotovini isplatio povodom njegovog transfera u Južnu Koreju "na ruke" čak 500.000 dolara.

Agić je kazao da po njegovom dolasku u Dinamo finansijski uvjeti nisu bili dobri, te da klub nije ispoštovao neke obaveze prema njemu, a kada je 2001. godine potpisao novi ugovor, morao je prije toga odustati od ranijih potraživanja.

Ispričao je Agić da ga je upravo Zdravko Mamić obavijestio o interesu jednog kluba iz Južne Koreje, no da on nije bio zainteresiran. Ipak, transfer je dogovoren, ali on je tražio od Dinama isplatu odštete, kako bi pristao na transfer, te da mu je Mamić na ruke isplatio odštetu od 500.000 eura o to nakon sedam mjeseci kada se iz Južne Koreje po prvi put vratio u Hrvatsku.

Tvrdi da on u suprotnom ne bi pristao na transfer.

Oglasi

Na sudu je govorio i bivši trener Dinama Nikola Jurčević koji je kazao da je imao mjesečnu platu od pet do šest hiljada eura, ali i jednokratnu isplatu od 30 hiljada eura.

Jurčević je kazao da mu je taj iznos isplatio Mamić također na ruke u prostorijama kluba.

Zanimljivo da je još jedan optuženi danas priznao krivicu. Radi se o Igoru Krotu koji je odlučio promijeniti iskaz, a zatim priznati krivnju za kaznena djela iz optužnice.

Kazao je da se osjeća krivim, te će postupak protiv njega sada se voditi odvojeno od ostalih optužbenih.

Optužnica od 700 stranica, proces će biti jako dug

Optužnica protiv braće Mamića, Damira Vrbanovića, Marija Mamića i ostalih ima čak 700 stranica.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Navodi se da između ostalog da su optuženi da su svojim radnjama Dinamo oštetili za čak 144 miliona kuna, a navodi se i da su novac dijelili između sebe.

Zdravko i Zoran Mamić su ubrzo pobjegli u našu zemlju i do izručenja bar za sada ne može doći. Više puta Zdravko je održavao press konferencije i odbacivao optužbe, navodeći da su čak i pojedine sudije upetljane u proces protiv njega.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Kako ove use ne dobiju kazne od EU zbog ovih bjegunaca iz hr koje se nalaze u Bih?
1 0
Hanibal
Ovoga tipa treba osuditi sud zato sto je uzeo novac. On je vise kriv od onoga sto mu je dao. Sada bi bilo posteno da te pare vrati davaocu zato sto ga je odao.idiot.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi