Jakirovića "uhvatili" pred put za Kazahstan, zbog jednog igrača Dinama nije skidao osmijeh s lica

Pred Dinamom prvo finale

Jakirovića "uhvatili" pred put za Kazahstan, zbog jednog igrača Dinama nije skidao osmijeh s lica

Endin Čaušević

Ekipa GNK Dinamo Zagreb otputovala je danas za Kazahstan jer u četvrtak igra meč grupne faze Konferencijske lige protiv Astane. Pred put u Astanu medijima se obratio Sergej Jakirović koji zbog jednog igrača nije mogao sakriti osmijeh na licu.

Za Dinamo bi gostovanje u Kazahstanu mogla biti odlučujuća utakmica što se tiče Evrope u ovoj sezoni. Naime, Modri više nemaju pravo na kiks i nakon tri uzastopna poraza sigurno da žele konačno doći do pobjede.

U slučaju pobjede Dinamo bi se itekako vratio u borbu za drugu poziciju u grupi koja vodi u nokaut fazu ovog takmičenja.

Ono što daje nadu igračima zagrebačkog kluba je činjenica da su u prvoj utakmici deklasirali Astanu na Maksimiru pobjedom 5:1, te će u četvrtak prvak Hrvatske sigurno dati maksimum da dođe do nova tri boda.

Ekspedicija Dinama za Kazahstan je otpurovala danas gdje će sutra odraditi trening na stadionu Astane. Pred sami odlazak izjavu za medije dao je Sergej Jakirović koji vjeruje da njegov tim može u četvrtak da dođe do punog plijena.

Oglasi

"Imamo dobru atmosferu, dečki su također dobri, radni, a sigurno je i da nam subotnja pobjeda u derbiju puno znači. Svladali smo Osijek u dobroj utakmici koja je na kraju otišla na našu stranu. Do Astane je dalek put, šest sati leta, ali svakako moramo biti maksimalno spremni za ono što nas čeka, moramo se od prve sekunde postaviti tako da idemo na pobjedu. Samo nam pobjeda donosi ono što želimo, a to je da u zadnjem kolu protiv kosovskog Ballkanija u Zagrebu sami odlučujemo o sebi i prolazu dalje", rekao je Jakirović.

Nekadašnji trener Zrinjskog jasno je poručio da je imperativ pobjede pred njihovom ekipom, te da je svaka preostala utakmica kao finale za Dinamo.

"U Dinamu je u svakoj utakmici imperativ, svi očekuju da igramo dobro i pobjeđujemo. Jasno nam je što trebamo raditi, dobro je što odlučujemo sami o sebi na terenu. Budemo li dobri, možemo uzeti tri boda", dodao je.

No, ono što je posebno izazvalo osmijeh na Jakirovićevom licu jeste potvrda da se u avionu za Kazahstan našao i Bruno Petković. Kapiten Dinama van terena je bio dva mjeseca, ali se konačno oporavio i konkurisat će za utakmicu protiv Astane što je za Modre ogromno pojačanje.

"Njegov povratak nam jako puno znači, a vidite to i po reakcijama i izjavama njegovih suigrača. Znaju oni s kim treniraju i sve je nekako drukčije kad je Petković na terenu, tada su i svi ostali bolji. Drago mi je što je ostao s nama. Ozljeda je sad iza njega, nadam se da će se i u ostalim utakmicama puniti i biti u još boljoj formi. To nam puno znači", govori Jakirović.

Oglasi

Na kraju je poručio koliko je pobjeda Dinama u meču protiv Osijeka prije nekoliko dana digla samopouzdanje ekipe pred put za Astanu.

"Svakako je psihološki lakše, ali svaka utakmica nosi svoj izazov. Volio bih da napokon iz prvog, drugog udarca postignemo pogodak. Odmah se sjetim utakmice u Varaždinu u kojoj je na kraju bilo 1:1, a u startu smo stvarali prilike i sve je moglo odmah otići na našu stranu. Ali, takva nam je ova polusezona... Moramo svi biti bolji, počevši od mene do moje momčadi, trebamo izvlačiti pouke iz utakmica u kojima nismo realizirali prilike i u kojima smo bili dobri, ali bi nas neka “rupa” koštala željenog rezultata. Trebamo gledati pozitivno i nadati se da će biti bolje", zaključio je trener Dinama.

Utakmica između Astane i Dinama igra se u četvrtak s početkom u 16:30 sati.

Viktoria sigurna, slijedi žestoka borba Dinama, Astane i Balkanija

Što se tiče grupe u kojoj se nalazi zagrebački klub jasno je da je Viktoria Plzen već osigurala prvu poziciju u grupi i plasman dalje.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Za drugo mjesto borit će se Astana, Balkani i Dinamo. Astana i Balkani nakon četiri kola imaju po četiri boda, dok je Dinamo trenutno zadnji s tri osvojena boda.

Pored meča s Astanom izabranike Sergeja Jakirovića u zadnjem kolu grupne faze očekuje meč protiv Balkanija na Maksimiru. Ta utakmica će se igrati 14. decembra u 21 sat.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi