Sergej Jakirović dobio otkaz nakon šokantnog poraza Maribora
Foto - EPA

Bh. trener napušta slovenačkog velikana

Sergej Jakirović dobio otkaz nakon šokantnog poraza Maribora

M. Šljivak

Sergej Jakirović više nije trener slovenačkog Maribora.

Ovom 43-godišnjem bh. treneru uručen je otkaz nakon šokantnog poraza u Evropskoj ligi od Colerainea iz Sjeverne Irske, te mu to rukovodstvo kluba nije moglo oprostiti.

Jakirović tako napušta Maribor nakon samo četiri mjeseca. Došao je u aprilu kako bi pokušao razbuditi uspavani tim i donekle je uspio.

Ipak, nije uspio da na kraju ekipi donese titulu prvaka, koja je otišla u Celje, ali najavljene su visoke ambicije za novu sezonu.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Međutim, šokantan poraz od tima iz Sjeverne Irske na svom terenu jednostavno je bio neoprostiv i Jakirović će morati da potraži novi posao.

Sergej je Maribor vodio u 13 utakmica i ostvario je učinak od devet pobjeda i četiri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi