Riječi Sergeja Jakirovića tek će zaboljeti sve u Rijeci: "Jednostavno, ponuda i potražnja..."

Bh. stručnjak iznenada preuzeo Dinamo

Riječi Sergeja Jakirovića tek će zaboljeti sve u Rijeci: "Jednostavno, ponuda i potražnja..."

E. Ganibegović

Kao grom iz vedra neba jučer je odjeknula vijest da je Sergej Jakirović novi trener GNK Dinamo Zagreb, samo dan nakon što je NK Rijeka vodio do nove pobjede u HNL. U njegovom sada već bivšem klubu su uveliko razočarani, a on je u prvom intervjuu nakon preuzimanja Modrih kazao kako je to sve ponuda i potražnja.

S Rijekom je Sergej Jakirović prije dva dana stigao do vrijedne pobjede protiv Lokomotive u HNL (2:1) i trebao je povesti u četvrtak ovaj tim u play-offu Konferencijske lige protiv Lillea, ali to neće biti slučaj.

Na iznenađenje sportske javnosti u Hrvatskoj, ali i cijelom regionu, bivši trener Zrinjskog preuzeo je GNK Dinamo Zagreb, koji se razišao s Igorom Bišćanom poslije ispadanja od AEK-a u trećem pretkolu Lige prvaka.

Kasno sinoć objavljen je njegov prvi intervju kao trenera Modrih i to na sajtu Dinama. Jakirović je ispričao kako se sve desilo brzo i spontano. "Ponuda i potražnja", riječi su koje će dodatno zaboljeti sve u Rijeci.

"Iznimno sam počašćen što sam postao trener GNK Dinamo. Iznenađen sam, pomalo i šokantno, zato što sam se u dva kupao u moru, a u tri je sve već bilo gotovo. Jednostavno, dogodilo se sve munjevito, ali takav je danas fudbal, jednostavno ponuda i potražnja. Mislim da je ovo prilika koja se ne događa često. Da sam sa svojim radom i kvalitetnim rezultatima, u posljednje tri godine zaslužio tu priliku. Eto, sad sam tu, nadam se da ćemo nastaviti dobro raditi, da ćemo pobjeđivati, dobro igrati, igrati napadački, otvoren fudbal. Da uveseljavamo sve navijače koji vole Dinamo", kazao je Jakirović, pa istakao da je gledao mečeve protiv AEK-a:

Oglasi

"Gledao sam obje utakmice, bilo je dosta dobrih stvari. Počevši od prve utakmice, ok, u drugom poluvremenu se dogodilo što se dogodilo, po meni, druga utakmica isto jako dobro odigrana, ovo što ja znam izvana. To je fudbal, događaju se takvi scenariji. Ja imam iskustva od prošle sezone, isto nešto slično, gdje mi čovjek zabije makazicama gol u 122. minuti, jednostavno, treba ići dalje, podigneš se, nema vremena tugovanju, raspored je gust i brz. Jednostavno, treba izvući pouke, naporno raditi svaki dan da se u četvrtak već predstavimo dobro, pobjedimo Spartu, naravno, nikada nije lako, ali da pokažemo jedan pobjednički gard i da pokažemo da je ovo sve iza nas."

"Meni Dinamo uvijek izgleda dobro. Ja nisam bio baš uspješan protiv Dinama, smatram da su to najbolji igrači u Hrvatskoj, teže stalno pobjeđivanju, da je klub posljednjih godina narastao, najbolji klub po rezultatima i svemu, mislim da svi mi koji se bavimo fudbalom kao igrači i treneri težimo doći ovdje. Bez lažne skromnosti, za mene je ovo vrhunac što se tiče posla trenutno. Zato što sam ja ambiciozan, želim nešto napraviti i to prenijeti na svoju ekipu. To sam napravio u svakom klubu u kojemu sam radio. Vrlo je jednostavno. Daješ svaki dan sve od sebe, da bi dobro igrao, dobro se prezentovao, osigurao egzistenciju, napravio transfer, igrao za reprezentaciju i bez momčadi si nitko i ništa. Moraš se staviti u sklop momčadi da bi ti kao pojedinac napredova", rekao je Jakirović o Dinamu.

Zatim se osvrnuo na paklen početak koji ga očekuje. Naredna dva četvrtka igrat će utakmice s praškom Spartom u play-offu Evropske lige, a između toga, debi u HNL na klupi Dinama imat će baš protiv Rijeke.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Prioritet je uvijek prva sljedeća utakmica. Ako možemo ući u Evropsku ligu treba za to sve napraviti. Konferencijska je osigurana. Naravno, treba sve napraviti da se osvoji prvenstvo. Da se ne lažemo. Prvenstvo je jako važno i bez dobrih nastupa i osvajanja naslova, nema ni Lige prvaka, ni pretkola, ni ničega. Morat ćemo tu dobro svi zapeti. Imamo određeni zaostatak, odgođene utakmice, tako da moramo sada biti pametni i posvetiti se prvoj sljedećoj da nam bude maksimalan fokus na toj sljedećoj", mišljenja je bh. stručnjak.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1674297497
Neshvatljivo, pa ima otkupnu klauzulu,ako želi ići ne može ga Rijeka spriječiti, zašto onda ovako podmuklo,pred najvažnije utakmice i jednih i drugih,javiš se Rijeci, uplatio klauzulu i sve korektno koliko toliko, a ovako baš nekorektan je.ispao,nesportski totalno
5 3
enko
Covjek kao trener odlican a kao osoba 0.ostaviti klub u sred prvenstva je sramotno ali to je sto kaze ponuda i potraznja.ipak nekorektno .
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi