Počinju glavne bitke za Ligu prvaka: Irfan Peljto na važnom zadatku, krvnik Dinama na teškom ispitu
Foto: Adam Starszynski, PressFocus

Play-off za ulazak u grupnu fazu

Počinju glavne bitke za Ligu prvaka: Irfan Peljto na važnom zadatku, krvnik Dinama na teškom ispitu

Eldar Ganibegović

Preostalo je još da se odigraju play-off utakmice u sva tri UEFA-ina takmičenja nakon čega će biti poznato ko će igrati u grupama kojeg takmičenja. Prva na redu je Liga prvaka, a večeras se igraju prve tri utakmice play-offa.

Najkasnije od svih zbog dobro poznatih razloga, revanš susret trećeg pretkola odigrao je AEK koji je u dramatičnoj završnici izbacio GNK Dinamo Zagreb. Revanš se igrao u subotu u Atini, a grčki prvak će već večeras ponovo na teren.

Protivnik AEK-a u play-offu je belgijski Antwerp koji se direktno plasirao u ovu fazu takmičenja, te će večeras u Belgiji ugostiti grčkog predstavnika i blagi je favorit u ovom susretu.

Drugi susret koji se igra večeras je onaj u Škotskoj gdje će se sastati domaći Rangers i nizozemski PSV.

Zajednička stvar ova dva tima je da su u trećem pretkolu izbacivali klubove za koje igraju naši reprezentativci. Rangers je izbacio Servette našeg Miroslava Stevanovića, dok je PSV bio bolji od Sturma za koji igra Jusuf Gazibegović.

Bosna i Hercegovina možda nema klub u play-offu Lige prvaka, ali daleko od toga da nema svoje predstavnike. Adnan Kovačević sa svojim Rakowom dočekuje Kopenhagen u Poljskoj.

Oglasi

Osim toga, ovu utakmicu suditi će najbolji bosanskohercegovački sudija, Irfan Peljto. Pomagat će mu Davor Beljo i Damir Lazić, dok će četvrti sudija biti Miloš Gigović.

Kao što je već od ranije poznato, Irfan Peljto je prije otprilike dva mjeseca prekomandovan u elitnu skupinu sudaca UEFA-e, te ga ove sezone možemo očekivati na mnogo važnijim zadacima nego li je i ovaj play-off.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sve tri pomenute utakmice igraju se u istom terminu, s početkom od 21 sat, a revanši su za osam dana.

Sutra će se igrati utakmice Braga - Panathinaikos, Maccabi Haifa - Young Boys i Molde - Galatasaray.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi