Sergej Jakirović može biti sve osim sretan: "Gledali smo na tabletu, prelagano sviran penal"

Trener GNK Dinamo Zagreb

Sergej Jakirović može biti sve osim sretan: "Gledali smo na tabletu, prelagano sviran penal"

Eldar Ganibegović

Bh. stručnjak na klupi Dinama, Sergej Jakirović, nikako ne može biti zadovoljan izdanjima svoje ekipe. Večeras je zagrebački tim doživio novi poraz, a svoj osvrt dao je i popularni Profa.

U okviru 3. kola Konferencijske lige GNK Dinamo Zagreb doživio je novi poraz. Na Maksimiru je slavila Viktoria Plzen rezultatom 0:1.

Između ostalih, svoj osvrt na ovu utakmicu dao je trener Modrih, Sergej Jakirović.

"Teška je ovo večer za nas. Nisam bio zadovoljan prvim dijelom, jako lagano su nas kontrolisali. Jedino što smo imali su stativa i prečka iz prekida. Špikić i Moharrami morali su izaći jer su donedavno bili povrijeđeni. Imali smo dobru šansu, ali pucali smo u golmana. Za njih je malo prelagano sviran penal, gledali smo na tabletu. Očekivao sam malo čvršći kriterij jer je sudac Englez.

Moramo davati više i imati samopouzdanja. Ja uzimam sve na sebe. Ne znam je li im taj pritisak i stres prevelik. Dugo nam treba da pronađemo rješenja na terenu, nekad imamo čudne reakcije. U pripremi utakmice gledali smo njihov stil igre, očekivao sam čvrstu i agresivnu utakmicu. Povrede su nas masakrirale. Nakon septembra koji smo prošli bez ogrebotine, nikako se ne možemo vratiti u normalu.

Oglasi

Sami mi se možemo izvući iz ove krize. Svima sam dao da igraju otkad sam došao, vrtim sve kombinacije. Ne mogu vjerovati da toliko ovisimo o Bruni. Stavljao sam Kulenovića i Drmića. Ali gol nam sad izgleda kao da je začaran. Nedostaje nam kompaktnosti i čvrstine u duelima. Volio bih da toga ima više. Moramo sad sve dati da pobijedimo Lokomotivu", rekao je Jakirović nakon meča.

"Cijelu utakmicu smo dominirali i imali prilike. Ali neće nas gol ni sreća. Moramo što prije izaći iz toga. Nismo izgubili samopouzdanje, jednostavno nemamo sreće. Mora nas krenuti. Idemo po pobjedu u svakoj utakmici", dodao je Gabrijel Vidović.

"Drugi poraz, opet naša prosječna partija, ne znam šta se događa, crni oblak se nadvio nad nas. Ne možemo zabiti nijednu šansu, golman nam obrani ili pogodimo stativu. Žao mi je navijača, igrača i štaba", rekao je Marko Bulat, pa dodao:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Ovo nije predstava kakvu navijači zaslužuju. Krenuli smo stvarno dobro, imali smo šansi, ali golman je obranio nevjerovatno. Napravili smo glupost nakon prekida koji smo sto puta obranili. Baš sam razočaran."

Drugi je to poraz Dinama u gurpnoj fazi takmičenja nakon poraza na Kosovu od Ballkanija, dok je Plzen stigao do treće pobjede i već je jednom nogom u drugom krugu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fare87
Davno sam rekao, prosjecan trener, nema Beusana iza leďa
0 0
saju701
Jak ovaj trener nema sta.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti