Očaj i muk na Maksimiru - Teško će Sergej Jakirović preživjeti novu blamažu GNK Dinamo
Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Novi poraz Modrih

Očaj i muk na Maksimiru - Teško će Sergej Jakirović preživjeti novu blamažu GNK Dinamo

Midhat Šljivak

GNK Dinamo Zagreb doživio je drugi ovosezonski poraz u Konferencijskoj ligi, a na Maksimiru je slavila češka Viktoria Plzen s 1:0.

Kriza zagrebačkog Dinama nastavljena je i u Evropi. Tim Sergeja Jakirovića poražen je od Viktorije Plzen s minimalnih 1:0.

Modri dobro ulaze u meč. Gabriel Vidović u sedmoj minuti ima odličnu poziciju da ugrozi protivnički gol, no previše je čekao i propada velika šansa.

Gosti su uzvratili u 18. minuti. Jirka je bio sam na udarcu, no nije uspio postići pogodak.

U 26. minuti Dinamo pogađa stativu. Bulat je pokušao iz slobodnog udarca, pogodio je okvir gola. Isti igrač dvije minute gađa rašlje, lopta ide pored gola.

Oglasi

Dinamo je u tim trenucima imao potpunu kontrolu nad utakmicom, no pravu šansu tim Sergeja Jakirovića nije mogao napraviti, pa su se Česi lagano branili.

Tek u finišu prvog poluvremena Dinamo stvara još jednu šansu. Bulat ponovo šutira iz slobodnjaka, lopta je ovog puta pogodila prečku i na odmor se odlazi bez golova (0:0).

Gosti prvi prijete u nastavku. Cadu je prijetio u 55. minuti, lopta odlazi tik pored gola. Uzvratio je domaći tim pet minuta kasnije, ali Baier brani udarac Vidovića.

Vitkoria u 69. minuti dolazi do vodstva. Dosuđen je penal kojeg je skrivio Bernauer nakon velike šanse za goste, a Tomas Chory precizno pogađa s 11 metara za prednost Plzena od 1:0.

Nakon primljenog gola Dinamo je bio bezidejan. Očajno je izgledao tim Sergeja Jakirovića u večerašnjem meču i prolaza pored odbrane gostiju nije bilo.

Oglasi

Ostalo je na kraju 1:0 za goste. Drugi je to poraz Dinama u gurpnoj fazi takmičenja, dok je Plzen stigao do treće pobjede i već je jednom nogom u drugom krugu.

Posao Sergeja Jakirovića je pod velikim upitnikom nakon još jednog poraza i vidjet ćemo šta će rukovodstvo Dinama odlučiti o bh. stručnjaku.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Konferencijska liga, 3. kolo:

Dinamo Zagreb - Viktoria Plzen 0:1

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Dinamo je veliki zalogaj za ovog prepotenka.
1 0
Zax
Dinamo se raspada,tone sve dublje i dublje
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi