Jakirović i pred Borac čvrsto na zemlji: "Nema euforije, nema depresije"

Zrinjski pred novim derbijem

Jakirović i pred Borac čvrsto na zemlji: "Nema euforije, nema depresije"

A. Čaušević

Zrinjski je odlično ušao u novu sezonu. Sedam bodova iz tri derbija je sasvim zadovoljavajući učinak i po svemu prikazanom Plemići djeluju sjajno.

Novi težak izazov za mostarski tim je u ponedjeljak kada slijedi gostovanje Borcu koji se s druge strane ne može pohvaliti baš najboljim startom.

"Niko nije favorit u Banjoj Luci. Ušli su slabije u prvenstvo zbog Evrope, možda ih je razočaralo i ispadanje od ekipa iz Sjeverne Irske. I posljednja utakmica protiv Posušja očekivali su pobjedu, haj'mo reći da su kiksali. Protiv nas će učiniti sve da budu bolji protiv nas. Očekujem tešku utakmicu, bit će pun stadion. Na nama je da probamo nastaviti ovo što radimo", rekao je Jakirović na početku press-konferencije.

Jakirović je Zrinjski pruzeo početkom godine i dobar posao odrađen proteklih mjseci sada dolazi na naplatu.

"Nema euforije, nema depresije. Isti sam trener kao što sam došao. To je proces koji traje. Sedam mjeseci radiš na nekim stvarima, sada se vide rezultati. Važno je da su radna atmosfera i radna etika i da nema otpora. Ako je pošten i zdrav pristup rezultat neće izostati. Sigurno smo na zemlji."

Govorio je i igračkom kadru. Utakmice protiv Željezničara i Sarajeva je počeo isti tim, a posljednji trening će odlučiti da li će tako biti i protiv Borca.

Oglasi

"Nekom smrkne nekom svane, uglavnom stanje je dobro, a znat ću više na posljednjem treningu."

Izdvojio je Zakarića, Melega, Vranješa i povratnika Lukića kao najopasnije igrače Borca uz napomenu da sada očekuje potpuno drugačiji Borac u odnosu na Posušje.

Plemići su prošle sedmice ostali bez trenera golmana Feđe Kulaglića, a njega je naslijedio Romeo Mitrović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Romeo Mitrović novi trener golman. Prirodan je slijed da naslijedi Feđu. Ovo mu je vrhunska prilika da pokaže svoje znanje i prenese ga na golmane. Uvjeren sam da će nastaviti gdje je stao Feđa", kazao je Jakirović.

Utakmicu Borac - Zrinjski koja se igra u ponedjeljak od 20 sati će suditi Admir Šehović iz Sarajeva.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

block123
Kakav obračun političkih klubova vrh SNSD vs HDZ , s jedne strane Mile ulagač a druge Dragan i Lasić , da vidimo koje vise uložio tudjih para
3 4
lalinjo
Jakire samo jako naprijed,potporu imaš...
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi