Prije sedam dana heroji, a onda dva poraza u nizu: "Tako je, ali to je nogomet..."

Jakirović nakon poraza od Tuzla Cityja

Prije sedam dana heroji, a onda dva poraza u nizu: "Tako je, ali to je nogomet..."

E. Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog večeras su doživjeli neočekivan poraz na svom terenu od Tuzla Cityja (1:2) u meču 22. kola Premijer lige BiH.

Plemići su željeli večeras da osvoje tri boda kako bi se priključili u borbu za sami vrh tabele, ali ih je Tuzla City iznenadio dobrom igrom i pobjedom pod Bijelim Brijegom.

Nakon utakmice održana je i press konferencija, a novinarima su se obratili treneri oba tima. Svoj komentar na utakmicu dao je prvo trener domaćih Sergej Jakirović.

"Mislim da smo vidjeli izjednačenu i agresivnu utakmicu s dosta duela, borbe za svaki metar terena. Imali smo dosta problema u pripremi utakmice gdje su nam neki igrači otpali prije utakmice ili za vrijeme same utakmice. Nema veze, ja smatram da smo mi ti koji smo napravili grešku više u izjednačenoj utakmici. Eventualno da je Tičinović zabio gol glavom možda bi bio najrealniji ishod, ali na kraju moram da čestitam Tuzla Cityju na pobjedi", kaže Jakirović koji se osvrnuo na to da je prije sedam dana bio junak, a da je danas nešto drugačija priča nakon dva uzastopna poraza.

"Tako je, ali to je nogomet i zato je najzanimljivija igra na svijetu. Nikad niste sigurni i morate se dokazivati svaki dan. Igrači su svjesni da se ne živi od stare slave. Okrećemo se trećem krugu gdje imamo još 11 utakmica i svaka će biti ovakva na nož jer se svako za nešto bori. Nadam se da ćemo se mi zakrpati jer za naredni meč nemamo cijelu zadnju liniju, možda jedan igrač može igrati".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilbija je trebao igrati od prve minute, ali je u posljednji trenutak ostao izvan sastava zbog povrede.

"Nemanja se probao zagrijati. Prilikom jednog šuta je osjetio bol, odmah smo napravili izmjenu i to je to", dodao je trener Zrinjskog.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarbit2019
Tako veselo poslje pobjede nad F.K.Sarajevo ,a danas tuga sta bi ? Kakva je sada plan ? Ide li se na titulu ili KUP ops nema KUP-a.
3 3
johny22
Sergej pozdravljaju te Sj.Irci ??
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi