Jakirović: Uz svo poštovanje ekipi Krupe, ali sutra nas zanimaju samo tri boda

Trener Zrinjskog je bio jasan

Jakirović: Uz svo poštovanje ekipi Krupe, ali sutra nas zanimaju samo tri boda

Uoči susreta 31. kola Premijer lige Bosne i Heregovine u kojem će se sastati HŠK Zrinjski i FK Krupa u prostorijama HŠK Zrinjski upriličena je press konferencija na kojoj se javnosti obratio trener Plemića Sergej Jakirović. 

Sutrašnji meč je imperativnog karaktera za domaći klub kojeg samo pobjeda ostavlja u igri za plasman u Europu a toga je svjestan i strateg Mostaraca.

"Naravno da nas u ovom susretu zanimaju samo tri boda uz svo poštovanje ekipi Krupe" - otvorio je izlaganje Sergej Jakirović i nastavio:

"Oni igraju dosta bolje nego jesenas i s ovom pobjedom protiv Radnika napravili su veliki korak ka ostanku. Ipak, mi moramo gledati samo sebe. Poslije ovog zadnjeg kola opet smo dobili još jednu šansu iako ne ovisimo sami o sebi. Ipak, mi moramo napraviti sve da dobijemo sutra. Čak ću reći da me dojam nimalo ne zanima, zanima me samo da prebacimo loptu preko linije. Svjestan sam da nismo dobili 4 utakmice u nizu i po nekoj mojoj računici kratki smo za barem 4 boda. Liga je jaka, teško je bilo koga pobijediti. Samo su tri kola do kraja ali ja sam uvjeren da ćemo se mi na kraju veseliti. Moram biti optimista kada vidim koliko momci daju od sebe i šta se sve u zadnja dva tjedna izdogađalo." - kazao je šef struke Plemića.

Riječi je bilo i o stanju u momčadi:

"Ljubić i Trebotić su izvan konkurencije zbog kartona, izvan stroja je i dalje Miljan Govedarica. Ibanez je odradio trening s kondicijskim trenerom a nakon dva tjedna odsustva s nama je trenirao opet i Miloš Filipović. Vratio se i Travaglia ali najvjerojatnije da za ovaj susret neće biti u konkurenciji, a svi ostali su na dispoziciji."

Bilo je još riječi i o sutrašnjem protivniku:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"S njima smo igrali na otvaranju proljetnog dijela prvenstva i otprilike znamo kako igraju. Vole igrati presing, vole otvarati igru od golmana, stvaraju šanse. Olakotna okolnost za nas je što ne igra Mandić zbog kartona ali ima tamo zanimljivih igrača koji nam mogu napraviti probleme kao što su Jović i Redžić. Svi se bacaju na glavu da dobiju Zrinjski, to sam vidio i zbog toga sam svojim igračima rekao da je velika privilegija igrati za Zrinjski."

Utakmica između Zrinjskog i Krupe igra se sutra u 17h na stadionu pod Bijelim Brijegom.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Objektivnost
Je li te sramota trenirati takav klub koji će završiti na smetljištu istorije prije ili kasnije.Zbog ideologije koja ga je reosnovala,zbog navijača profašista,zbog otimanja tuđeg stadiona...
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije