Jakirović kratko i jasno: Prezadovoljan sam!

Zrinjski upisao novu pobjedu

Jakirović kratko i jasno: Prezadovoljan sam!

E. Škorić

Zrinjski je u utakmici 11. kola Premijer lige BiH deklasirao Igman sa 4:0.

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine lako je stigao do nove pobjede. Mrežu gostiju načeo je Ćuže u 37. minuti, da bi u nastavku po gol postigli Jakovljević, Bilbija i Jukić.

Konjičani praktično nisu imali šansu na ovom meču, a moglo je biti i uvjerljivije. Zrinjski je sada peti na tabeli sa 15 bodova, ali ima čak tri utakmice manje od lidera Borca, koji ima 17 bodova.

"Čestitam Zrinjskom na zasluženoj pobjedi. Došli smo bez dosta bitnih igrača. U prvom dijelu nismo pokušali ništa da igramo, ali imali smo dobar defanzivni blok. U drugom dijelu smo pokušali nešto i da odigramo prema naprijed, ali nije bilo pravog pristupa, a vidite šta se onda desi protiv ekipe kakva je Zrinjski...", rekao je trener Igmana Adnana Elezović.

Sergej jakirović, trener Plemića, naravno jako je zadovoljan i ovom pobjedom i prikaznim od strane njegove ekipe u zadnjih pet mečeva koji su odigrani u samo 15 dana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Odigrali smo jako dobru utakmicu. Možda mala nervoza na početku da otvorimo Igman koji se dobro branio. Brzo smo dali dva gola u nastavku i onda je sve bilo lakše. Prezadovoljan sam s ovih 4-0-1 jer smo u 15 dana odigrali pet utakmica", rekao je Jakirović nakon meča.

Slijedi reprezentativna pauza, a onda nova premijerligaška uzbuđenja. Zrinjski će ugostiti Slobodu, dok će Igman gostovati na Pecari. Ti dueli igraju se početkom oktobra.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Kada covjek pogleda ovog trenera i uporedi nasu volovsku glavu sa njim, tacno bih zaplakao.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi