Jakirović iz Dinama uzeo i nesuđenog bh. reprezentativca

Završio je svoju epizodu na Maksimiru

Jakirović iz Dinama uzeo i nesuđenog bh. reprezentativca

Samir Mlaćo
Nesuđeni bh. reprezentativac Emir Dilaver pronašao je novi klub.

Naime, Dilaver je danas i zvanično napustio Dinamo, te ostaje u Hrvatskoj, ali u dresu NK Rijeka.

I ranije se špekulisalo o tome, no sada je stigla zvanična potvrda.

Austrijski defanzivac je u pousezoni iza nas upisao tek četiri nastupa u Dinamu uz 255 minuta, no sada je raskinuo saradnju i kreće u nove izazove.

Dinamo se njega oprostio emotivnom objavom.

“Dva mandata u plavom dresu, pet naslova prvaka, dva pokala Superkupa... Brojke za naklon i veliku zahvalu. Popularni Dinamov branič Emir Dilaver zaključio je svoj maksimirski opus, karijeru će nastaviti u Rijeci i ovom mu prilikom od srca zahvaljujemo na sjajnim izvedbama, osvojenim trofejima, angažmanu i srčanosti koji su ga krasili u njegovim zagrebačkim danima.

Oglasi

U Dinamo je stigao 2018. godine, a ubrzo je postao jedan od najčvršćih bedema maksimirske obrane. Izdvojimo samo najvažnije... Iako je stoper, zabio je jedan od najvažnijih Dinamovih golova: glavom je pogodio za vodstvo 2:0 protiv Viktorije Plzeň u Zagrebu na proljeće 2019. u uzvratu šesnaestine finala Europa lige u kojoj su Zagrepčani na kraju slavili s 3:0.

Prešao je u turski Çaykur Rizespor, a u redove Dinama vratio se u rujnu 2021. godine. Dilaver je u Dinamovu dresu upisao 83 službena nastupa osvojivši ukupno šest trofeja.

- Zahvaljujem klubu na svemu što mi je pružio u cijelom tom periodu dok sam bio igrač Dinama. Želim zahvaliti navijačima na podršci, posebno i osobno Bad Blue Boysima koji su bili uvijek uz nas, putovali s nama, oduševljavalo me to kako su nas pratili u svakom trenutku. Žao mi je zbog rastanka od ekipe i od Dinama, ali to je tako u nogometu.

 Život ide dalje i ispred mene su nove stvari, uvijek sam bio potpuno posvećen klubu za koji nastupam, a svoj put nastavljam u Rijeci gdje ću davati sve od sebe. Zagreb će mi uvijek biti u srcu, dugo sam tu živio, osjećao sam se odlično i bio sam zadovoljan tim svojim dijelom života. Uvijek ću se tu rado vraćati - rekao je prilikom odlaska iz Dinama Emir Dilaver.

Hvala na svemu i sretno u nastavku karijere!“, stoji u saopštenju Dinama.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dilaver je rođen u Tomislavgradu, a ranije je Dinamo Rijeci posudio Antonija Marina i Denija Jurića.

Podsjetimo, Rijeku je na zimskoj pauzi koja još traje preuzeo Sergej Jakirović koji je stigao iz HŠK Zrinjski.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi