Jakirović nakon žrijeba: Nema veze, mi ćemo napraviti sve

Zrinjski dobio teškog rivala

Jakirović nakon žrijeba: Nema veze, mi ćemo napraviti sve

E. Ganibegović

Rival Zrinjskog u prvom pretkolu Lige prvaka bit će moldavski Sheriff, odlučio je današnji žrijeb u Nyonu.

Moldavski tim je najteži protivnik kojeg je Zrinjski mogao dobiti. Ova ekipa prošle je sezone u kvalifikacijama za Ligu prvaka izbacila Dinamo i Zvezdu, a u grupnoj fazi Lige prvaka bili su pravi hit pobijedivši Real Madrid u gostima.

Nažalost, žrijeb našeg prvaka nije mazio, no jasno je da predaje nema, s čime se slaže i Sergej Jakirović, trener naše ekipe.

"Igramo s ekipom koja ima 80% stranaca i 12 reprezentativaca. To je ono što znamo okvirno. Naravno, danas kreće potpuna analiza te ekipe. Znamo iz prošlogodišnjeg takmičenja u Ligi prvaka da su na svom putu do grupa izbacili Crvenu zvezdu i Dinamo, da su dobili Reala u Madridu. Jasno je da nas čeka težak posao", rekao je Jakirović i dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nema veze, kao što sam rekao, mi ćemo napraviti sve da se dobro prezentujemo, da maksimalno otežamo, pa ako nam se ukaže prilika da ih pobijedimo. Prva utakmica u Mostaru je za tri sedmice. Nadam se da ćemo biti zdravi i da ćemo ponoviti igre iz našeg prvenstva."

Prva utakmica igrat će se petog ili šestog jula u Mostaru, a revanš je sedam dana kasnije u Moldaviji.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...hajde da vidimo koliko vrijedi vasa osvojena titula i je li posteno osvojena...Europa je najbolje mjerilo...ako ispadnete u 1.pretkolu bolje ugasite taj lazni klub jer za 20 godina igranja u Europi nemate nikakav rezultat...
4 10
UM1905ZM
Samo jako,muski disciplinovano i prolazimo ih
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi