Sergej Milinković-Savić postaje treći najskuplji igrač u historiji?

Gdje ide fudbalsko tržište?

Sergej Milinković-Savić postaje treći najskuplji igrač u historiji?

Sergej Milinković-Savić je dobar fudbaler, a da li vrijedi 170 miliona eura? Da li ijedan fudbaler vrijedi tog novca?

Prebogata ekipa PSG-a ima novac da ga baca na sve strane, pa su tako prošlog ljeta doveli Neymara za 222 miliona eura, a obavezali su se da će narednog ljeta platiti 180 miliona evropskih novčanica za Mbappea.

Čini se kako mu tu neće biti kraj, pa već u januaru namjerava ponuditi nestvarnih 170 miliona eura za srbijanskog fudbalera iz redova Lazija Sergeja Milinkovića-Savića, prenosi Corriere dello Sport.

Podsjetimo, za usluge ovog veznog fudbalera već dugo vremena interesuje se i Manchester United za kojeg se govorilo da je spreman dati 100 miliona eura. Ipak, ni slavni klub sa Old Trafforda sigurno nije u stanju da izjednači eventualnu ponudu od 170 miliona eura koju bi Parižani trebali poslati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prema navodima istog izvora, cijela stvar bi trebala ići preko "super agenta" Jorgea Mendesa, a ukoliko se ovaj transfer ostvari, Milinković-Savić bi bio najskuplje plaćeni igrač u historiji Serije A i treći najskuplje plaćeni igrač u historiji.

On je ove sezone odigrao 21 utakmicu te je postigao sedam golova uz tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti