Ispao iz lige, pa odbio poziv Barcelone: "Ni 1% mene to nije moglo prihvatiti"
Sergi Darder ispričao je kako je odbio Barcelonu.

Darder otkrio šta se ljetos dešavalo

Ispao iz lige, pa odbio poziv Barcelone: "Ni 1% mene to nije moglo prihvatiti"

E. Ganibegović

Fudbal je odavno postao veliki biznis, no i dalje ima istinskih romantičara. San mnogih je da nastupaju za Barcelonu, ali on je to odbio zbog rivalstva s ovim timom.

U ljetnom prijelaznom roku Barcelona je, između ostalih, htjela da dovede i 29-godišnjeg Sergija Dardera.

Balugrana je dala ponudu Espanyolu koji ju je prihvatio, no veznjak je bez mnogo razmišljanja odlučio da odbije poziv Barcelone.

U trenutku kada je dobio ponudu, Darder je bio najvažniji igrač Espanyola, velikog gradskog rivala Barcelone. Upravo iz tog razloga, fudbaler je odbio ono što bi predstavljalo transfer njegove karijere.

"Imao sam priliku da potpišem sa Barcelonom ovog ljeta i teško je odbiti takav tim. Bilo je mnogo sati razmišljanja.

Ali kada sam hladno razmišljao, razum mi nije dozvolio da prihvatim, s obzirom da sam bio u Espanyolu. Čak ni 1% mene to nije moglo prihvatiti.

Oglasi

Espanyol će uvijek biti klub mog života, ne vidim drugu opciju", rekao je Darder, a prenosi španska štampa.

S obzirom na to da je Espanyol ispao iz Primere, Darder je ipak uspio da napravi transfer, no ni blizu nivoa koji je Barcelona.

Naime, Darder je preša u Mallorcu s kojom je potpisao ugovor do ljeta 2028. godine, te ga i ove sezone gledamo u La Ligi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Espanyolu je pripalo osam miliona eura za taj transfer.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi