Girona prvi put u Ligi prvaka, želi da je predvodi najveća zvijezda Barce!

Imaju želju da ga kupe

Girona prvi put u Ligi prvaka, želi da je predvodi najveća zvijezda Barce!

Edmir Škorić

Girona je bila jedno od najugodnijih iznenađenja tokom prošle sezone. Ovaj mali katalonski klub dobar dio sezone se borio za titulu u Španiji sa Real Madridom i Barcelonom, a na kraju ušao u Ligu prvaka, što se svejedno smatra ogromnim uspjehom.

Girona je predvođena trenerom Michelom osvojila sve navijače atraktivnim stilom igre i nekim igračima koji su privukli pažnju velikih evropskih klubova.

S 81 osvojenim bodom prvi put u klupskoj historiji osigurali su plasman u Ligu prvaka. Ne žele biti samo prolaznici u najelitnijem klupskom takmičenju, već žele da naprave i tu dobar rezultat, pa sada namjeravaju dodatno pojačati svoj tim.

Španski mediji tvrde da će nastojati da iz redova katalonskog rivala Barcelone dovedu jednu od najvećih zvijezda, iskusnog Sergija Roberta.

Robertova budućnost je pod znakom pitanja jer su pregovori s Barcelonom o obnovi ugovora stagnirali. Očekuje se da će igrač uskoro sjesti za stol i razgovarati s čelnicima Barcelone hoće li se aktivirati opcija obnove ugovora na još 12 mjeseci ili će otići.

Oglasi

Ova neugodna situacija oko njegove budućnosti zainteresirala je Gironu za njegove usluge, javlja Mundo Deportivo.

Pored Girone, Sevilla i Valencia također su iskazale interes za usluge 32-godišnjaka. Odluči li Roberto nastaviti karijeru negdje drugdje, otišao bi sa sedam osvojenih naslova La Lige i dvije Lige prvaka.

Girona je već aktivna na transfer tržištu, pa je dovela stopera koji po potrebi može biti i defanzivni vezni. Radi se o Čehu Ladislavu Krejčiju. On dolazi iz praške Sparte na čiji će račun biti uplaćeno 12 miliona eura.

Ove je sezone upisao 39 nastupa i postigao čak 11 golova uz sedam asistencija, što je za stopera više nego sjajna statistika.

Sada prvo za njega slijedi Evropsko prvenstvo s Češkom za koju je do sada igrao 10 puta i postigao tri gola.

Bilo je i odlazaka. Alex Garcia je napustio Gironu i prešao u Bayer Leverkusen. 26-godišnjak je igrao važnu ulogu dok je Girona bilježila svoj najbolji plasman u ligi, završivši sezonu na trećem mjestu u La Ligi i natječući se u utrci za naslov više od polovice sezone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Leverkusen će platiti 18 miliona eura plus dodatnih 2 miliona eura u dodacima za španskog reprezentativca, što je otprilike jednako otpusnoj klauzuli od 20 miliona eura u njegovom ugovoru s Gironom.

Garcia je u januaru bio na meti Barcelone. U prošloj sezoni je odigrao 37 mečeva , dao je tri gola i upisao šest asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sioux1921
Sergi roberto najveca zvjezda je jedino vama novinarima na ss
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti