Sergiju Robertu četiri utakmice suspenzije

Kraj sezone za igrača Barcelone

Sergiju Robertu četiri utakmice suspenzije

Fudbaler Barcelone Sergi Roberto suspendovan je na četiri utakmice neigranja, prenose španski mediji.

Ovaj defanzivac je u minulom El Clasicu dobio direktan crveni karton nakon što je udario Marcela, a Fudbalski savez Španije mu je za nesportsko ponašanje danas izrekao kaznu.

Iako su se iz Barcelone pravdali da je Roberto bio isprovociran, 26-godišnji fudbaler katalonskog kluba je na kraju suspendovan na četiri utakmice, a morat će i da plati 3.000 eura novčane kazne.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nasrtaj na protivnika, bez izazivanja povrede, ali uz sve druge nesportske elemente, sankcioniše se suspenzijom od dve do 12 utakmica", stoji u disciplinskom pravilniku Fudbalskog saveza Španije.

Budući da su do kraja sezona u Španiji ostala još tri kola, za Roberta je ova sezona završena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi