Xavi se riješio nepotrebnog igrača: U Barci polovično sretni, ali pakao za njega tek slijedi!

Dest otišao na novu posudbu

Xavi se riješio nepotrebnog igrača: U Barci polovično sretni, ali pakao za njega tek slijedi!

Eldar Ganibegović

Xavi Hernandez mu je saopštio još na početku sezone da ne računa na njegove usluge. Pokušao se nametnuti, nije uspio, te je na kraju popustio i pronašao novi tim, te otišao na posudbu.

Barcelona se ovog ljeta riješila nekih igrača kao što su Umtiti, Collado, Alba, Busquets, Kessie, Gonzalez, Griezmann i Dembele, a sada je redove Barcelone, barem privremeno, napustio i Sergino Dest na čije usluge ne računa Xavi Hernandez.

Španski stručnjak na klupi Barcelone rekao mu je još prije dva mjeseca da ne računa na njegove usluge i da može potražiti novi klub. Amerikanac je odlučio da se pokuša nametnuti i nije uspio.

Ovaj 22-godišnjak minule sezone bio ja na posudbi u Milanu, a sada je otišao na novu. Stoga su navijači i čelni ljudi Barcelone polovično zadovoljni, s obzirom na to da su ga se htjeli skroz riješiti.

Dest se vratio u Nizozemsku u kojoj je i počeo karijeru i ovu sezonu provest će na posudbi u PSV-u. Pakao za njega tek sada slijedi, jer će sigurno dobiti oštre reakcije od navijača Ajaxa, njegovog bivšeg kluba i velikog rivala PSV-a.

Na posudbi u timu iz Eindhovena Dest će biti do kraja sezone, a PSV ima opciju otkupa ugovora koji s Barcelonom traje do 2025. godine. 

Oglasi

Podsjetimo, Dest je dijete Almere Cityja, ali je još kao 15-godišnjak otišao u Ajax iz kojeg je 2020. godine za 21 milion eura prešao u Barcelonu, no nije uspio da se isprofiliše u standardnog prvotimca katalonskog velikana.

Priliku za debi u dresu PSV-a imat će u Škotskoj već sutra kada njegov novi tim gostuje kod Rangersa u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka, no malo je vjerovatno očekivati da će se sve stići završiti, te ga na terenu očekujemo tek za vikend kada PSV u 3. kolu Eredivisije dočekuje Go Ahead Eaglese.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Što se Desta tiče, on je u dresu Barcelone igrao 72 puta. Postigao je tri gola i dodao četiri asistencije, te su sve prilike da će na tom učinku i ostati.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi