Barcelona se dobro muči na startu sezone
FOTO: EPA

I Cadiz se pokazao kao tvrd orah

Barcelona se dobro muči na startu sezone

Haris Zilić

Barcelona se mučila i u drugom kolu La Lige, ovaj put na svom terenu protiv Cadiza. Utakmica je završena rezultatom 2:0 u korist Katalonaca, ali igra je bila daleko od one kakvu žele navijači, posebno kada je u pitanju završnica akcija.

Katalonci domaće utakmice igraju na Olimpijskom stadionu u Barceloni dok traje obnova Nou Campa.

Međutim, nova sezona je krenula daleko od očekivanog, možemo reći i pomalo loše ako gledamo igru i efikasnost.

U prvom kolu remizirali su protiv Getafe 0:0, a večeras jedva savladali Cadiz.

Ono što možda više boli navijače Barcelone je podatak da su u prva dva kola zabili samo dva pogotka u 180 minuta igre i to u finišu utakmice protiv Cadiza.

U večeršanjem meču protiv Cadiza Barcelona je bila bolji protivnik, uputili su preko 20 udaraca na gol gostiju.

Oglasi

Ipak, morali su čekati sve do 83. minute za pogodak, kada je Pedri zatresao mrežu Cadiza za 1:0.

Gosti se nakon gola nisu uspjeli vratiti u utakmicu iako su defanzivno odigrali vrlo dobro, a konačnih 2:0 postavlja Torres u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Barcelona nakon dva kola ima četiri boda dok je Cadiz nakon dva kola na tri boda jer su u prvom kolu savladali Alaves sa 1:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 2. kolo:

Barcelona - Cadiz 2:0 (Pderi 83', Torres 90+4')

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Barcelonina igra goli khurac. Sve je to nesto na silu. Pritisci na sudiju su konstantni. Cadiz je ostecen mnogo. Izmisljeni faulovi, igranje ramenom kada igrac Cadiza treba da izidje 1 na 1 pred golmana, sudija prekida igru tesko ostetivsi Cadiz. Izgleda da Negreira jos prima cekove. Ovaj lopovski bankrotirani klub je smece.
2 0
user1600442593
Kako ovi cigani imaju sreće to je nevjerovatno...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi