Šta čeka Aguera u penziji? Zaradio je toliko novca da se ne mora brinuti do kraja života

Zbog srčanih problema okačio kopačke o klin

Šta čeka Aguera u penziji? Zaradio je toliko novca da se ne mora brinuti do kraja života

Endin Čaušević

Sergio Aguero danas je u suzama objavio da je primoran da završi svoju igračku karijeru.

Argentinski napadač je zbog srčanih problema morao da okači kopačke o klin dosta ranije nego što je to planirao, ali je svjestan da je zdravlje na prvom mjestu i da je to najpametniji potez.

Aguero danas na press konferenciji na Camp Nouu nije mogao da sakrije svoje suze i vidjelo se koliko mu je teško što više neće igrati, te od danas okreće novu stranicu u svom životu.

On je u Barcelonu stigao ljetos iz Manchester Cityja i imao je dvogodišnji ugovor s Kataloncima, ali je odigrao tek nekoliko mečeva i na kraju sigurno nije ni blizu ostvario ono što je očekivao u ovom klubu.

Ipak, i čelnicima Barcelone je jasno da je Aguero donio najbolju moguću odluku jer bi povratak na teren bio za njega ogroman rizik. Sigurno će mu trebati neko vrijeme da se navikne na novi život bez čestih treninga i utakmica.

Još uvijek Aguero nije otkrio čime bi se u budućnosti mogao baviti, ali što se novca tiče više ne mora da brine do kraja života jer ga je tokom svoje karijere zaradio i više nego dovoljno.

Oglasi

Engleski mediji su objavili da se njegovo bogatstvo procjenjuje na oko 80 miliona eura i nema sumnje da može itekako da uživa u svojoj penziji.

The Bahamas has been a popular destination for Aguero and his Wag Sofia

Ne krije da voli putovanja i sigurno je da će slobodno vrijeme iskoristiti da posjeti sve destinacije o kojima je maštao, a to je već počeo prošle sedmice kada je s djevojkom Sofijom Calzetti boravio u Dubaiju i Abu Dhabiju.

Over the years, Aguero has revealed himself to be a massive gamer

Aguero je i veliki ljubitelj videoigrica i sada će imati vremena na pretek da vrijeme provodi igrajući one najdraže, a to su FIFA, Fortnite, Fall Guys i Valorant. Prošle godine je pokrenuo i svoju esport organizaciju pod imenom "KRU Esports".

Oglasi

Nevjerovatna kolekcija automobila

Aguero je poznat i po tome što je dosta novca potrošio na automobile, te zaista ima impresivan vozni park. Između ostalih posjetuje Ferrarija SF90 Stradale koji je platio skoro 500.000 eura, a tu su još Ferrari GTC4 Lusso i mnogi drugi.

Aguero poses with his new electric Ferrari worth £426,000

Svojevremeno je posjedovao i Lamborghinija Aventadora za kojeg je jednom prilikom izjavio da nema pojma zašto ga je kupio.

"Nemam pojma zašto sam kupio Lamborghinija. Samo mi skuplja prašinu u garaži i nisam ga provozao tek nekoliko puta. Za šest godina s njim sam prešao 1.200 kilometara. Već dvije godine pokušavam da shvatim zašto sam ga uopšte kupio", izjavio je jednom prilikom Aguero.

In the past, Aguero owned a Lamborghini that collected dust and cobwebs

Tokom igranja u Manchester Cityju najviše je vozuo Range Rovera kojeg je nakon odlaska iz engleskog kluba poklonio jednom od ekonoma ovog kluba što je oduševio javnost.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bilo kako bilo sigurno da ostaje žal što Aguera nećemo duže gledati na fudbalskim terenima jer je bio fantastičan napadač, ali kako je i Edin Džeko poručio "zdravlje mora biti na prvom mjestu".

Sigurno je da će Aguero uzeti neko vrijeme da se odmori od svega, ali i sam shvati čime se želi baviti u budućnosti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
On ako ima još 10 Mio na racunu evo glava moja…brazilci i argentinci su poznati po tome da se rasipaju tokom svoje karijere…tako i ovaj, dva braka, vile i ferariji….zivi bili pa vidili
4 0
Sars33
Ja bi bio sretan kad bi otiso u penziju...dobijes pare za ne rad, gdje to ima jbt
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi