Aguero debitovao za Barcelonu i ostao bez teksta: "Nisam to očekivao..."

Konačno se oporavio od povrede

Aguero debitovao za Barcelonu i ostao bez teksta: "Nisam to očekivao..."

E. Čaušević

Barcelona je sinoć na svom terenu sa 3:1 pobijedila Valenciju u okviru devetog kola La Lige.

Katalonskom klubu je očito prijala reprezentativna pauza i uspjeli su da prekinu seriju loših rezultata i konačno dođu do pobjede.

Barcelona je nakon preokreta savladala Valenciju sa 3:1, a ponovo je zablistao mladi Ansu Fati koji je uspio postići jedan pogodak i izboriti penal za preokret svoje ekipe.

Fati je pokazao da će biti jedan od najvažnijih igrača Barcelone u narednim godinama, te je njegov oporavak itekako obradovao Ronalda Koemana i navijače Barce.

No, treba istaći da je za Barcelonu konačno debitovao i Sergio Aguero koji se oporavio od povrede i sinoć je odigrao desetak minuta.

Aguero je ljetos kao slobodan igrač stigao iz Manchester Cityja, a navijači su ga dočekali velikim ovacijama. Argentinac je nakon meča priznao da ga je oduševio način na koji su ga dočekali navijači Barcelone.

"Bilo je nevjerovatno kad su navijači počeli skandirati moje ime, ostao sam bez teksta prije nego što sam ušao na teren jer nisam očekivao takav doček. Ja se tek trebam pokazati na terenu. Nadam se da ste uživali u onom što ste vidjeli od mene večeras", rekao je Aguero, te se osvrnuo na igru Fatija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ansu Fati je jako mlad igrač koji se još mora dokazati u mnogim stvarima. Međutim, već je sjajan i presretni smo što ga imamo u ekipi".

Barcelona već u srijedu igra novi meč i to u trećem kolu Lige prvaka kada će na svom terenu dočekati kijevski Dynamo. Katalonci i u nedjelju ponovo igraju na Camp Nouu i to protiv najvećeg rivala Real Madrida.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi