Igrači Barcelone mu govorili da uzme broj deset, a on to odbio i konačno objasnio zbog čega

Aguero na press konferenciji pred Dynamo

Igrači Barcelone mu govorili da uzme broj deset, a on to odbio i konačno objasnio zbog čega

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone sutra igraju na svom terenu protiv Dynamo Kijeva meč grupne faze Lige prvaka.

Barcelona je očajno otvorila novu sezonu u ovom takmičenju i još uvijek je bez bodova nakon dva poraza. Katalonci su u prvom kolu poraženi od Bayerna, a u prošlom su doživjeli neočekivanu bruku u Lisabonu gdje ih je pobijedila Benfica.

Jasno je da Barca više nema prava na kiks i sutra im u obzir dolazi samo pobjeda ukoliko žele da se nađu u nokaut fazi. Pred ovu utakmicu održana je i press konferencija, a pored Ronalda Koemana tu je bio i Sergio Aguero.

Argentinski napadač je napočetku poručio da je jasno da ne smiju kiksati i da sutra moraju da pobijede Dynamo.

"Sutra moramo pobijediti ili ćemo biti na ivici od ispadanja u Ligi prvaka. Uz pomoć navijača možemo doći do pobjede. Volio bih dobiti priliku za igru na sutrašnjoj utakmici. Želim pomoći timu", rekao je Aguero na početku press konferencije.

Nakon toga jedan od novinara ga je ponovo pitao za Lionela Messija zbog kojeg je on i došao ljetos u Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Leo Messi je stvar prošlosti, sada više volim razmišljati o budućnosti. Kao njegov veliki prijatelj, želim ga vidjeti kako uživa igrajući fudbal. Odabrao sam dres s brojem '19' jer je bio dostupan, a s njim sam igrao u reprezentaciji. Igrači su od mene tražili da igram s 'desetkom', ali to sam odbio jer sam već uzeo broj 19 i zadovoljan sam s tim", kaže Aguero i osvrnuo se na Ansua Fatija.

"Ansu Fati je još uvijek mlad i teško je ostati na visokoj razini cijelo vrijeme. Kao iskusni igrač, dajem sve od sebe da pomognem mladima. On je veoma talentovan i mnogo trenira. Imamo sreću što je u Barci".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi