Tužan kraj velikog napadača: Sergio Aguero u srijedu završava svoju karijeru

Zbog zdravstvenih problema

Tužan kraj velikog napadača: Sergio Aguero u srijedu završava svoju karijeru

Endin Čaušević

Sergio Aguero već se duže od mjesec dana nalazi van terena zbog srčanih problema.

Aguero je posljednji nastup u dresu Barcelone imao 30. oktobra na meču protiv Alavesa kada je izašao u finišu prvog poluvremena jer je imao problema s disanjem.

Argentinac je odmah prebačen u bolnicu gdje su detaljnim pregledima utvrđeni srčani problemi, te je tada Barcelona objavila da će Aguero van terena biti najmanje tri mjeseca.

Doktori prate njegovo stanje iz dana u dan, ali sve više se priča o tome da Aguera više nećemo gledati na fudbalskom terenu u ulozi profesionalnog fudbalera.

Naime, španska Marca jutros je objavila da će Aguero u srijedu saopštiti javnosti da završava svoju igračku karijeru, te da više ne može igrati zbog zdravstvenih problema.

Oglasi

Ovu vijest potvrdili su i mediji bliski Barceloni, a press konferencija bi se trebala održati na stadionu katalonskog kluba.

Aguero je ljetos došao u Barcelonu i odigrao je svega 165 minuta za ovaj klub i uspio je zabiti jedan pogodak i to u El Clasicu protiv Real Madrida.

Iako ima tek 33 godine Aguero je nažalost primoran da okački kopačke o klin jer mu je zdravlje na prvom mjestu. Sigurno da je Argentinac mogao da ponudi još mnogo toga na terenu, te ostaje žal što ga više nećemo gledati na djelu.

Aguero je ponikao u Independienteu, a još kao tinejdžer je stigao u Atletico Madrid na ljeto 2006. godine. Nakon pet sezona za 40 miliona eura prešao je u Manchester City za koji je igrao čak deset godina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Argentinac je ostavio ogroman trag na Etihadu jer je najbolji strijelac u historiji Cityja, te je s engleskim klubom uspio da osvoji veliki broj trofeja.

Sigurno da će ostati najviše upamćen po golu koji je zabio 13. maja 2012. godine protiv QPR-a u posljednjim sekundama utakmice za 3:2 čime je donio titulu prvaka Enleske ekipi Manchester Cityja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

19211921
Velika steta, ali ipak je najbolje godine odigrao
9 0
Chupy
Vrhunski igrac, imao je nos za gol. Jedino mi zao sto je Džeki na nekakav nacin onemogucio da pokaze u Cityu sve sto je trebao da pokaze. Kocio ga je, naravno, on je najmanje kriv za to. Desilo se da igraju skupa a on je tada bio glavni napadac.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti