Sergio Aguero se javio nakon vijesti da završava karijeru
Foto - EPA

Na pauzi je od 90 dana

Sergio Aguero se javio nakon vijesti da završava karijeru

Midhat Šljivak

Brojni evropski mediji objavili su danas kako će iskusni argentinski napadač Sergio Aguero (33) završiti profesionalnu karijeru zbog problema sa srcem.

Napadač Barcelone nedavno je osjetio poteškoće sa disanjem tokom utakmice sa Alavesom i napustio je igru.

Pregledi u bolnici su pokazali da Aguero ima srčanu aritmiju i iskusni fudbaler je primoran da pauzira određeno vrijeme.

Danas su se pojavile informacije i kako će završiti karijeru, a vijest koju je objavio katalonski radio (RAC) komentarisao je i sam Aguero.

"Zbog svih špekulacija želim vam reći da pratim savjete klupskih ljekara, radim testove i tretmane. Napredak bi trebao biti vidljiv za 90 dana. Samo pozitivno", napisao je Aguero na društvenim mrežama.

Oglasi

Iskusni 33-godišnji napadač odigrao je ove sezone samo pet utakmica u dresu Barcelone, a prethodno je 10 godina nastupao za Manchester City.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Aguero je u Engleskoj briljirao. Zabio je 260 pogodaka u 390 utakmica i apsolutna je legenda Građana.

Također, ranije je tokom karijere nastupao za Atletico Madrid i argentinski Independiente.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi