Sergio Aguero je također nakon meča opleo po sudiji i VAR-u
Agueru nije jasno zašto se nije pogledala snimka spornog detalja

Argentinci su nezadovoljni suđenjem u polufinalu

Sergio Aguero je također nakon meča opleo po sudiji i VAR-u

S. Pašalić

Argentina je sinoć poražena od Brazila sa 2:0 u polufinalu Copa Americe, ali je nakon utakmice uslijedilo i treće poluvrijeme.

Naime, drugom golu Brazilaca je prethodila sporna situacija u njihovom šesnaestercu gdje je Sergio Aguero srušen, ali sudija nije ništa dosudio, niti je gledao VAR snimku.

Uslijedilo je veliko nezadovoljstvo Argentinaca koje se nastavilo i nakon utakmice, a najglasniji je bio kapiten Lionel Messi.

Sergio Aguero također nije krio svoj bijes nakon utakmice, te je komentarisao situaciju koja je vjerovatno na kraju i bila presudna.

"Nije dobar osjećaj, drugi gol je bio kontroverzan. Juan Foyth je mislio da će sudija zaustaviti igru. VAR je do danas radio dobro. Nevjerovatno!"

"Ne obraćamo pažnju na te stvari na terenu, osim udarca koji mi Dani Alves zadao s leđa"

"Ne znam zašto to nije provjerio. U to vrijeme Zambrano to možda nije vidio, a rekli su nam da će VAR postati peti sudija.", rekao je nezadovoljni Aguero.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi