To je nogomet: Urugvajci napadali, poništena im tri gola, ali Peru nakon penala otišao u polufinale
Cavaniju je poništen gol u 60. minuti

Urugvaj je dominirao tokom cijele utakmice, ali...

To je nogomet: Urugvajci napadali, poništena im tri gola, ali Peru nakon penala otišao u polufinale

S. Pašalić, foto: EPA

Peru je u posljednjoj utakmici četvrtfinala Copa Americe nakon penala savladao Urugvaj i plasirao se u polufinale ovog takmičenja.

Edinson Cavani imao prvu veliku priliku, ali je uslijedio nevjerovatan promašaj i ostalo je 0:0.

U 29. minuti Luis Suarez je postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda. Urugvaj je i nakon toga bio bolja ekipa, ali se rezultat do poluvremena nije mijenjao.

Peru je u drugom poluvremenu krenuo nešto bolje i u 55. minuti imao veliku priliku, ali Guerreiro nije uspio zahvatiti loptu i Urugvaj se uspio spasiti.

Samo pet minuta kasnije Edinson Cavani je postigao gol za 1:0, ali je on na asistenciju VAR-a poništen.

U 73. minuti Suarez je postigao gol, ali je i on također na asistenciju VAR-a poništen.

Urugvaj je pokušavao svim silama da postigne gol i izbjegne penale, ali se Peru uspio odbraniti i doći do penal završnice.

Prvi je penal izveo Luis Suarez za Urugvaj i odmah promašio, odnosno golman Perua je odbranio njegov šut. Nakon toga su svi ostali igrači bili precizni i Peru je prošao u polufinale gdje će igrati protiv Kolumbije.

Top Komentari

gumenakita
Bas mi je drago zbog odvratnog Suareza da nisu prosli dalje.
9 11
Izzy
Kakav antinogomet igra ovaj Peru pa to nije normalono?
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi