Argentina s Aguerom na Svjetskom prvenstvu
Foto - EPA

Bit će dio ekipe

Argentina s Aguerom na Svjetskom prvenstvu

Midhat Šljivak

Legendarni napadač Sergio Aguero saopštio je kako će s reprezentacijom Argentine putovati na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Aguero je nedavno morao prinudno završiti karijeru zbog problema sa srcem, pa je tako propala mogućnost da se kao igrač od reprezentacije oprosti u Kataru.

Ipak, on želi biti tamo s ostatkom ekipe i po svemu sudeći putovat će na Mundijal kao član stručnog štaba.

"Idem na Svjetsko prvenstvo u Katar. Želim biti tamo i imat ćemo sastanak tokom sedmice. Ideja je da se uključim u rad trenerskog tima reprezentacije. Razgovarao sam sa Scalonijem i Tapijom", istakao je Aguero.

Legendarni fudbaler je dres Gaučosa oblačio 101 put i zabio je 41 gol.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Slavu je stekao nastupajući za Manchester City, gdje je proveo 10 godina, a ranije je nastupao još za Atletico Madrid i Independiente.

Oprostio se u dresu Barcelone za koju je odigrao samo pet utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi