FIFA napokon donijela odluku o prekinutom meču Brazil - Argentina

Igra se ponovo

FIFA napokon donijela odluku o prekinutom meču Brazil - Argentina

Edmir Škorić

U sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, duel Brazila i Argentine u septembru prošle godine je prekinut.

Utakmica između Brazila i Argentine u Sao Paolu prekinuta je odmah na početku jer su zdravstveni radnici izveli trojicu igrača Argentine (Lo Celso, Martinez i Romero) s terena zbog kršenja covid protokola, što je naljutilo Gaučose koji su se odmah povukli u svlačionicu.

Zdravstvene vlasti Brazila odredile su karantin za četvoricu argentinskih reprezentativaca koji igraju za klubove u engleskoj Premier ligi i oni su morali da propuste utakmicu. Naloženo im je da se vrate nazad, ali oni su svejdeno bili u sastavu Argentine.

Tek danas je FIFA donijela odluku da se meč ponovi u novom terminu i na neutralnom terenu, a datum odigravanja duela nije poznat. Brazilski savez kažnjen je s 550.000 švicarskih franaka zbog kršenja reda, sigurnosti, kao i prekida utakmice.

Argentinski savez je, pak, kažnjen s 250.000 švicarskih franaka zbog neispunjavanja obveza u pogledu reda i sigurnosti, pripreme i sudjelovanja u utakmici.

Kažnjeni su i nogometaši. Emiliano Martinez, Giovani Lo Celso, Cristian Romero i Emiliano Buendia neće igrati u dvije utakmice argentinske reprezentacije.

"FIFA žali zbog događaja koji su prethodili prekidu utakmice između Brazila i Argentine, što je spriječilo navijače da uživaju u utakmici između dvije najvažnije nogometne nacije na svijetu", napisala je Međunarodna nogometna federacija u službenom saopštenju.

"Poniženi smo na svjetskoj sceni. Žalosno je ovo što se događa", rekao je brazilski komentator Galvao Bueno dok su zbunjeni igrači uključujući Neymara i Lionela Messija stajali na travnjaku i čekali da saznaju hoće li se utakmica nastaviti.

Brazil i Argentina trenutno su lideri u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Brazilci imaju 39 bodova, Argentini zaostaju četiri boda i nema nikakvih dilema da će i jedni i drugi biti u Kataru.

Top Komentari

Goran86
Ciganska posla.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi