Sergio Aguero pokazao gubitni tiket: Uložio je 10.000 eura na meč City - Inter

Sergio Aguero pokazao gubitni tiket: Uložio je 10.000 eura na meč City - Inter

Edmir Škorić

Bivši argentinski reprezentativac Sergio Aguero pratio je u Istanbulu veliko finale Lige prvaka i proslavio je historijski trofej svog nekadašnjeg kluba, ali malo je nedostajalo da mu sve bude savršeno.

Nekoliko sati prije početka utakmice između Manchester Cityja i milanskog Intera, Sergio Aguero je na društvenim mrežama podijelio okladu koju je sklopio za utakmicu.

Nekadašnji saigrač Edina Džeke iz Cityja kladio da će utakmica Građana i Nerazzurra imati između dva i tri gola po kvoti od 1.97, što se na kraju nije dogodilo, budući da je ekipa Pepa Guardiole slavila samo 1:0.

Da je postignut samo još jedan gol, Aguero bi na računu imao skoro dvostruko više od onoga što je uložio.

Agueru je doslovno novac "uzeo" Romelu Lukaku, koji se zaista brukao u završnici finala, a u jednom trenutku je spriječio možda i čist pogodak jer ga je lopta udarila na putu do mreže Cityja.

Oglasi

Aguero je ostao bez novca, ali sigurno je da ga ima sasvim dovoljno da bude bezbrižan. Za njega je najvažnije da je njegov nekadašnji tim napokon stigao do prvog naslova Lige prvaka.

Ovo je bilo Cityjevo drugo finale, a u prvom su 2021. godine poraženi od Chelseaja.

Gol odluke postigao je Rodri u 68. minuti i tako postao junak Građana, a po završetku finala proglašen je i za igrača utakmice.

Trofej za najbolji tim na kraju je podigao kapiten Ilkay Gundogan koji je dao i komentar utakmice.

"Bilo je teško za oba tima. Nismo bili najbolji u prvom poluvremenu. Puno smo komoplikovali", rekao je Gundogan i nastavio:

"Znali smo da moramo bolje u drugom poluvremenu. Vjerovatno su šanse na utakmici bile 50-50. Ali na kraju mislim da smo zasluženo slavili. Ne mogu opisati riječi sreće i zadovoljstva, nevjerovatne emocije."

Vrlo optimističnu izjavu dao je junak Rodri koji već najavljuje narednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nisam bio dobar u prvom poluvremenu. Finale je upravo ovakva utakmica. Ne možete očekivati da ćete uvijek igrati dobro. Emocije i živci su tu", bile su riječi Rodrija koji je nastavio:

"Ovo je poput najljepšeg sna. Mislim da nije kraj i da isto možemo ponoviti naredne sezone. Zaslužili smo da slavimo. Ovo je za sve igrače koji su učinili klub velikim."

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti