Pomoćnik Pepa Guardiole sinoć tokom proslave izgubio oca, danas je pronađen

Živ i zdrav

Pomoćnik Pepa Guardiole sinoć tokom proslave izgubio oca, danas je pronađen

Edmir Škorić

Manchester City je sinoć u Istanbulu pobijedio Inter sa 1:0 i tako na najbolji mogući način okončao sezonu, osvojivši tripletu.

Građani su odavno odbranili titulu u Premier ligi, potom su osvojili FA Kup, a šlag na kraju nevjerovatne sezone bilo je sinoćnje osvajanje Lige prvaka. Za Pepa Guardiolu svakako ne, ali za City je to bio historijski, prvi naslov u najelitnijem klupskom takmičenju.

Po završetku utakmice je uslijedilo veliko slavlje u taboru Cityja, ali pomoćniku Guardiole, Enzu Maresci, nije bilo lako jer je njegov otac nestao tokom slavlja.

Enzo Maresca je prijavio nestanak svog oca s kojim nije mogao da uspostavi vezu , ali je nekoliko sati kasnije pronađen živ i zdrav.

Za sada nisu objavljeni detalji o razlozima nestanka, ali najvažnije da je čovjek dobro. Naravno, Enzo Maresca je satima bio izvan sebe zbog straha da je njegovom ocu nešto bilo u turskoj prijestolnici.

Oglasi

Maresca je inače od jula 2022. godine jedan od članova Pepovog stručnog štaba. Prethodno je radio u Parmi, a kao igrač je nastupao za mnogo timova, uključujući Juventus, Fiorentinu, Sevillu, Olympiakos, Malagu, Sampdoriju, Palermo i Veronu.

Upravo je u Veroni 2017. godine okončao uspješnu karijeru, nakon čega se okušao u trenerskim vodama i za sada mu dobro ide, pošto je kao jedan od asistenata Pepa osvojio najvažnije takmičenje u nogometu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U prošlosti je upijao znanje od Vincenza Montelle i Manuela Pellegrinija, a nakon dobro odrađenog posla na klupi U23 selekcija Cityja, Guardiola ga je priključio svom stručnom štabu.

S obzirom da je njegovim dolaskom City odigrao najbolju sezonu u klupskoj historiji te istovremeno osvojio Ligu prvaka, FA Cup i Premiership jasno je da Maresca svoj posao radi izuzetno dobro.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi