Na Etihadu ne mogu da vjeruju koga Sergio Aguero vidi kao moguće prvake Engleske
Sergio Kun Aguero govorio o mogućem prvaku Engleske, pa pored Cityja, Arsenala i Liverpoola izdvojio druga dva tima.

Dva tima koja trenutno nisu na samom vrhu

Na Etihadu ne mogu da vjeruju koga Sergio Aguero vidi kao moguće prvake Engleske

Eldar Ganibegović

Sergio Aguero živa je legenda Manchester Cityja. Argentinac je sada prognozirao ko bi osim Cityja mogao biti prvak Engleske i mnoge je ostavio u čudu, naročito navijače kluba s Etihada.

Nakon 17 odigranih kola u engleskoj Premier ligi na tabeli vodi Arsenal s 39 bodova. Po bod manje imaju Liverpool i Aston Villa, dok prvak Manchester City ima 34 boda.

Iako su tri tima iznad Građana u ovom trenutku, legenda tima s Etihada, Sergio Aguero, ne vidi ih kao najveće prijetnje po titulu. Za to smatra dva kluba, a trenutno su peti i sedmi na tabeli.

“Nikada ne možete zanemariti Manchester United u ovom trenutku sezone. Oni su jedna od najvećih prijetnji po titulu Manchester Cityja.

Također, mislim da i Totenhem može da se bori za titulu jer izgleda mnogo bolje pod Postekogluom", rekao je Sergio Aguero na iznenađenje mnogih.

Oglasi

Jasno, Sergio Aguero ima dosta iskustva u Engleskoj i odlično poznaje Premier ligu koju je osvojio nekoliko puta.

Prvi je to put bilo na onaj legendarni način 2012. godine kada je u posljednjem kolu u nadoknadi Manchester City preokrenuo protiv QPR-a na 3:2 i došao do titule.

Edin Džeko je prvo postigao gol za 2:2, a onda je Sergio Aguero ušao u historiju pogotkom za trijumf i titulu nakon skoro pet decenija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Sergio Aguero je 2021. godine prešao u Barcelonu kako bi igrao s kumom i velikim prijateljem, Lionelom Messijem, no on tada odlazi u PSG zbog loše finansijske situacije u Barceloni.

Nedugo zatim, Sergio Aguero morao je da prekine svoju igračku karijeru zbog problema sa srcem, a nakon što je kolabirao na jednoj od utakmica Barcelone. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi