PSG završio transfer od 75 miliona eura
Mladi veznjak Ajaxa svojim igrama je oduševio evropske velikane koji su vodili veliku borbu za njegov potpis. On je na kraju odabrao PSG (Foto: EPA)

De Jong od ljeta u Parizu

PSG završio transfer od 75 miliona eura

M. Šljivak

Francuski PSG završio je transfer vrijedan 75 miliona eura, a koji će biti obavljen u ljeto 2019. godine.

Rukovodstvo francuskog prvaka dogovorilo se sa holandskim velikanom Ajaxom, pa će mladi veznjak Frenkie de Jong od ljeta postati novi član PSG-a.

Vrijednost transfera će biti 75 miliona eura, a 21-godišnji fudbaler je PSG izabrao ispred Manchester Cityja, ali i Bayerna i Barcelone koji su također bili zainteresovani za njega.

Tako će De Jong od naredne sezone obući dres tima sa Parka prinčeva i postaće još jedno skupocjeno pojačanje Parižana.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Frenkie de Jong je član prvog tima Kopljanika postao 2016. godine, Ubrzo je postao standardan član početnog sastava i u dosadašnjoj karijeri je odigrao 50 utakmica za Ajax i postigao je dva gola.

Za reprezentaciju Holandije nastupio je četiri puta.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ja224
iskvarise pare sve
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi