Traži li previše novca? Sergio Aguero zahtjevima iznenadio klubove
Foto - EPA

Želi bogat ugovor

Traži li previše novca? Sergio Aguero zahtjevima iznenadio klubove

M. Šljivak

Sergio Aguero napušta Manchester City nakon deset godina i već je započeo pregovore sa drugim klubovima.

Iskusni argentinski napadač nije dobio novi ugovor sa Manchester Cityjem, a klub je nedavno saopštio kako će na kraju sezone Aguero napustiti ekipu.

Ovaj 33-godišnji napadač ima namjeru još nekoliko sezona provesti u evropskom fudbalu, te to želi i dobro naplatiti.

Interes za njegovim uslugama je poprilično veliki. Juventus, Barcelona, PSG, te timovi iz Premeirshipa Chelsea i Manchester United su kandidati za njegov potpis, ali nakon saopštenih uslova mnogi će odustati.

Kako navodi Gazzetta dello Sport, Aguero je na sastanku sa rukovodstvom Juventusa tražio ogromnu platu i želi čak 12 miliona eura po sezoni.

Međutim, činjenica da ima 33 godine i da je sklon povredama, Agueru ne ide u prilog, pa je tako zaista teško očekivati da Juventus, ali ijedan drugi tim pristane na ove njegove zahtjeve.

Oglasi

Pandemija u svijetu mnoge je timove navela da smanjuju plate igračima. Dosta njih je i ove sezone odlučilo sa igračima dogovoriti rezove i plata od 12 miliona eura godišnje je poprilično visoka.

Aguero očigledno želi zaraditi još nešto novca prije povratka u Argentinu i ostaje nam da vidimo hoće li se naći klub koji je spreman da mu plati ovu cifru.

Sergio Aguero je ponikao u Independienteu iz kojeg je na ljeto 2006. godine kao tinejdžer stigao u Atletico Madrid. Poslije pet godina u Atleticu potpisao je za City, a transfer je iznosio 40 miliona eura.

Ovaj Argentinac je najbolji strijelac u historiji Manchester Cityja jer je na 385 mečeva postigao 257 golova, te je dodao još 73 asistencije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa Cityjem je osvojio sve trofeje u Engleskoj, ali je izostao onaj kojeg najviše želi - trofej Lige prvaka.

Zadnja šansa mu je ova sezona u kojoj će Građani finale tražiti u dvomeču protiv još jednog bogataša PSG-a.

Top Komentari

Adi1
Laž da se Man utd interesuje za njega nikad ne bi Aguero izdao Man City pa da pređe u United...
3 0
forza_juve
Ne zaslužuje nijedan igrač na svijetu ni trećinu od te plate na godišnjem nivou.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi