Ni Miami ni Rijad: Lud preokret u slučaju Sergija Busquetsa!
Čini se da će Busquets ostati u Barceloni.

Čini se da je postigao dogovor

Ni Miami ni Rijad: Lud preokret u slučaju Sergija Busquetsa!

Eldar Ganibegović

Dugo se već priča i piše o tome gdje će od naredne sezone igrati Sergio Busquets. Ugovor s Barcelonom mu ističe ovog ljeta, a čini se da je postignut neočekivan dogovor.

Španski veznjak povezivao se s prelaskom u SAD. Prvobitno su mediji u Španiji objavili da će njegova naredna destinacija biti Inter Miami.

Prije nekoliko dana ponovo je aktualizirana priča o tome da će Busquets karijeru nastaviti, ipak, u Al-Nassru.

Saudijski klub je doveo Cristiana Ronalda i planira nastaviti s praksom dovođenja zvijezda u godinama s evropskog tla, no čini da se Busquetsa tamo vidjeti neće, barem za sad. 

Bio mu je ponuđen ugovor od 36 miliona eura za dvije godine, no Busquets je odbio taj prijedlog, očigledno jer planira da ostane u Evropi.

I ne samo u Evropi, nego i u Barceloni. Xavi je objasnio da je zajedno s predsjednikom Barcelone Laportom postignut dogovor o produženju saradnje.

Oglasi

"Razgovarao sam sa Busquetesom, imao sam sastanak s njim zajedno sa predsjednikom Laportom. Rekao nam je da želi da ostane u timu i nema problema. Sretan je i uveren sam da će ostati naš igrač i narednih godina.

Detalji o produženju ugovora su finalizirani. Bio je to produktivan razgovor sa predsjednikom kluba, čemu sam svjedočio i kada sam putovao avionom. Sada sve zavisi od Busquetsa da prihvati ponudu, ali sam siguran da ćemo dobiti pozitivan odgovor.

Busquets je veoma važan igrač za Barcelonu i mi smo mu to pokazali, on to zna. On je živa legenda! Sada je odluka njegova. S moje tačke gledišta, klub je izvršio svoju dužnost", rekao je Xavi na današnjoj press-konferenciji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ugovor će najvjerovatnije biti produžen do ljeta 2024. godine, kada će ponovo dvije strane ući u pregovore, ali i kada će Sergio ponovo biti blizu odlaska. 

Podsjetimo, Busquets je član Barcelone od 2005. godine i do sada je osvojio tri Lige prvaka i tri FIFA Svjetska klupska prvenstva, tri UEFA Superkupa, osam titula prvaka Španije, sedam Kupova i osam Superkupova te zemlje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi