Pojavili se dokumenti koji oslobađaju Barcelonu optužbi za plaćanje sudija, Laporta ide po osvetu!

Veliki preokret u Španiji

Pojavili se dokumenti koji oslobađaju Barcelonu optužbi za plaćanje sudija, Laporta ide po osvetu!

Endin Čaušević

Barcelona se prethodnih sedmica nalazi u centru velikog skandala nakon što je katalonski klub optužen da je plaćao ogroman novac nekadašnjem članu sudijske komisije Enriquezu Negreiri za savjete oko sudija u La Ligi. No, sada su se pojavili dokumenti koji dokazuju priču Barcelone i oslobađaju taj klub takvih optužbi.

"Slučaj Negreira" je već sedmicama glavna tema u Španiji i svi klubovi u La Ligi su Barceloni okrenuli leđa i tražili su da Katalonci budu žestoko kažnjeni zbog navodnog plaćanja za bolje suđenje iako ništa protiv njih nije dokazano.

Iz Barcelone su od prvog dana tvrdili da nisu krivi i da se radi o lažnim optužbama i ucjenama Negreire. Njegovu kompaniju klub je koristio za izvještaje oko španskih sudija što radi većina klubova, no na kraju se tvrdilo da su time u Barceloni plaćali i bolji status kod sudija.

Joan Laporta prije nekoliko dana izjavio je da će Barcelona sigurno dokazati da takve optužbe nisu istinite, ali i da će krenuti po osveti protiv svakoga ko je ukaljao ugled ovog kluba i prije nego što su se pojavili bilo kakvi dokazi.

Ono što je Laportu najviše pogodilo jeste da su svi klubovi u La Ligi jedva dočekali da se oglase i optuže Barcelonu, te čak traže rigoroznu kaznu za njih u vidu oduzimanja bodova ili čak izbacivanja u niži rang.

Međutim, novi dokazi do kojih je došao madridski list Libertad Digital su donijeli potpuni preokret. Ovaj list je objavio sinoć da su navodno u posjedu dokumenata koji oslobađaju Barcelonu bilo kakvih optužbi u ovom slučaju.

Oglasi

Naime, oni su objavili da su došli u posjed kopije nekoliko dokumenata koje je kompanija sina Enriqueza Negreire tokom prethodnih godina izrađivala za Barcelonu, te su to sve javno sinoć objavili.

Ovi dokumenti potvđuju ono što iz Barcelone već sedmicama pričaju, a to je da je ova kompanija od 2001. godine bila angažovana od strane kluba za izradu analiza suđenja i pripreme izvještaja o sudijama u Španiji.

   Dokumenti koji su pronađeni u kući Negreirinog sina koji dokazuju Barceloninu priču.

Dokumenti koji su objavljeni jasno dokazuju da iz Barcelone nisu radili ništa pogrešno i nelegalno, te da su takve izvještaje imali i svi ostali klubovi u La Ligi.

Sada ostaje da se dokaže da su ovi dokumenti validni, a ukoliko se to desi onda je jasno da je Barcelona u ovom slučaju odbranjena i da će sve optužbe protiv njih biti poništene što se tiče ovog slučaja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, treba istaći da Libertad Digital tvrdi da su ovi dokumenti pronađeni tokom pretresa kuće u kojoj je živio Negreirin sin.

Ukoliko se ovi dokumenti na sudu dokažu kao validni Barcelona će moći da krene u protunapad. Laporta je najavio da će se osvetiti svima koji su ponizili klub bez ikakvih dokaza, te da će svaki klub i svako lice tužiti za klevetu zbog toga.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Pa ove savjetnike za sudjenje ima i Real i to svi govore u spaniji
0 1
Ecosport
Hajde Laporta bar nešto dobro napravi u ovom mandatu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti