La Liga i slučaj Gavi - Mnogi su u nevjerici zbog odluke i smatraju da ima skrivenih motiva
La Liga je odlučila dopustiti talentovanom fudbaleru Barcelone da igra na novoj registraciji (Foto: EPA)

Iznenađenje

La Liga i slučaj Gavi - Mnogi su u nevjerici zbog odluke i smatraju da ima skrivenih motiva

M. Šljivak

Sud u Barceloni poništio je jučer odluku o registraciji mladog fudbalera Gavija po tužbi španske La Lige, ali su čelnici najelitnijeg španskog fudbalskog takmičenja promijenili mišljenje i dozvolili su 18-godišnjem veznjaku da igra po novoj registraciji.

La Liga je činila sve da u prethodnim mjesecima poništi registraciju mladog veznjaka Gavija u ekipi Barcelone. Tužili su katalonskog velikana i sud je jučer donio odluku da je registracija nevažeća i poništio je ugovor kojeg je 18-godišnjak potpisao.

Ova odluka poprilično je razbjesnila navijače i rukovodstvo Barcelone. Nisu mogli da vjeruju da im se u jako teškom periodu La Liga dodatno trudi uništiti ekipu jer je Gavi ključan igrač za veliki projekat tima u budućnosti.

Ipak, danas je stigla nova odluka La Lige. Čelnici takmičenja odlučili su da Gavi može nastaviti igrati s novom registracijom i ostaje igrač prvog tima.

To znači da će se 18-godišnjak pojaviti u El Clasicu s brojem 6 na leđima i neće imati potrebe da vrati broj 30 kojeg bi po pravilu morao nositi da je ostala odluka da mu se registracija suspenzuje.

Ovo je svakako veoma zanimljiva odluka La Lige. Dolazi u trenutku kada su navijači i rukovodstvo Barcelone na nogama zbog svega što se ovom timu dešava i vidjet ćemo ima li iza nje nekih skrivenih motiva.

Oglasi

Čelnici La Lige prethodno su obećali da će se boriti do zadnjeg dana protiv Gavijeve registracije. Uspjeli su je osporiti, ali očigledno će i oni sačekati konačnu odluku suda.

Ako na kraju odluka bude u korist La Lige, Barcelona će biti u velikom problemu kada je potpis novog ugovora s mladom zvijezdom.

Katalonci su u ozbiljnim finansijskim problemima. Nemaju previše novca za razbacivanje, pa bi i ponuda Gaviju bila sigurno finansijski mnogo slabija nego što bi mu drugi klubovi mogli ponuditi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gavi bi dakle na kraju sezone mogao postati slobodan fudbaler. Ipak, treba sačekati konačnu presudu suda i vidjet ćemo šta će se dešavati u narednom periodu u ovom slučaju.

Odluka čelnika španskog prvenstva sasvim sigurno je dobra stvar za Barcu pred veliki derbi protiv Real Madrida i koliko-toliko El Clasico mogu mirnije čekati.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
Koja komedija, koji pokusaji da dotuku barsu dok je u problemima, da je dokusure. Valjda je ta ista liga i odobrila tu registraciju a sada je pokusava svim silama ponistiti, to nema ni u nasoj ligi. Kalsično hinjsko cipelarenje nekoga ko je već na podu.
0 1
FudbalskiZnalac
Koliko su im sad uplatili, smiješna liga
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi