Huligani utrčali u tunel, htjeli tući igrače Barce, ali nisu znali na kakve su "mangupe" natrčali

Haos nakon meča

Huligani utrčali u tunel, htjeli tući igrače Barce, ali nisu znali na kakve su "mangupe" natrčali

Endin Čaušević

Totalni haos gledali smo na stadionu Espanyola nakon gradskog derbija protiv Barcelone. Navijači domaćeg tima utrčali su na teren dok su igrači Barce slavili trofej, a čak su krenuli za njima u tunel kako bi se obračunali, no nisu baš očekivali da među igračima gradskog rivala ima takvih "mangupa".

Barcelona je na stadionu gradskog rivala uspjela da pobijedi sa 4:2 i osigura titulu prvaka Španije, te su nakon posljednjeg sudijskog zvižduka gosti očekivano počeli da slave osvajanje još jednog trofeja.

Međutim, navijačima Espanyola to je teško palo, a veći dio njih utrčao je na teren kako bi se fizički obračunao s igračima Barcelone.

No, na svu sreću igrači Barcelone uspjeli su se povući do tunela, ali na iznenađenje mnogih nisu baš svi od njih otrčali u svlačionicu kako bi pobjegli od huligana.

Pojedini Espanyolovi huligani utrčali su čak u tunel kako bi se potukli s igračima Barcelone, ali su se zaustavili kada su vidjeli da pojedini igrači ljutog rivala uopšte ne bježe i da su spremni za obračun.

Busquets je bio taj koji je htio da se obračuna s navijačima, a iza njega su odmah bili Jordi Alba, Marcos Alonso i Ronald Araujo koji su čuvali leđa svom kapitenu.

Oglasi

Španski mediji pišu da su se navijači Espanyola zaustavili kada su vidjeli da pojedini igrači Barce više ne bježe i da se ne boje fizičkog okršaja, a na kraju su oni bili ti koji su se povukli i pobjegli su nazad na teren.

Očito je da nisu smatrali da i među igračima Barcelone ima "pravih mangupa", a posebno se istakao Busquets koji je oduševio sve svojim potezom.

Busquetsu je ovo posljednja titula u karijeri u dresu Barce jer na ljeto napušta klub i sigurno je da nije očekivalo da će se sve završiti na takav način.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kapiten Barcelone je bio vidno ljut zbog sramotnog poteza navijača Espanyola, no pokazao je da se i on ne boji suprostaviti. Na svu sreću niko od igrača Barce nije povrijeđen u ovom haosu, dok je uhapšen veliki broj navijača Espanyola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Mene bi bilo stid slaviti trofej koji sam kupio :-(
0 5
Ovakvi navijaci nama prodaju Evropske vrijednosti.. To je ta divna Evropa...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi