Kraj jedne ere u Barceloni!
Foto - EPA

Busquets i Alba odlaze

Kraj jedne ere u Barceloni!

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone oprostit će se od dugogodišnjeg člana Sergija Busquetsa na kraju ove sezone.

Iskusni 34-godišnji veznjak igra svoju posljednju sezonu u klubu gdje je proveo kompletnu karijeru i zatim odlazi u američki MLS.

Busquets će narednog ljeta postati član Intera iz Miamija. Dogovor s ovim timom već je postigao i to će biti kraj jedne ere u katalonskom velikanu.

Barcelona je već našla zamjenu za Busquetsa. Rukovodstvo kluba pokušat će angažovati 23-godišnjeg veznjaka Real Sociedada Martina Zubimendija.

Zubimendi je ugovorom vezan za tim iz San Sebastiana do 2025. godine. Ipak, ne bi trebalo biti problema u njegovom dovođenju za oko 30 miliona eura.

Oglasi

Mundo Deportivo navodi kako će pored Busquetsa klub na kraju sezone napustiti i Jordi Alba. On je i ovog ljeta bio u planovima za odlazak, no na kraju je ipak ostao.

Ipak, i njegova era završava na kraju sezone. Barcelona već ima adekvatna rješenja na ovoj poziciji i ovaj 33-godišnjak im neće previše nedostajati.

Sergio Busquets je za tim s Camp Nou stadiona odigrao 685 utakmica i postigao je 18 golova. Osvojio je sve što je mogao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S druge strane Jordi Alba je član katalonskog velikana od 2012. godine kada je stigao iz Valencije. Ukupno je nastupio 433 puta i postigao je 25 golova.

Barcelona je u prethodnom periodu napravila veliku rekonstrukciju tima. Sada su tu neka nova lica, a sve je počelo odlaskom Lionela Messija u ljeto prošle godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

histereza
Zašto mora stajati članak 10 dana među novim vijestima, pa dajte malo ažurnosti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi