Klub mu je hit sezone, a on spreman na veliku izdaju kako bi se "osvetio" za prošlost
FOTO: EPA

Razbijesnio je navijače

Klub mu je hit sezone, a on spreman na veliku izdaju kako bi se "osvetio" za prošlost

Haris Zilić

Navijači vam teško ili skoro nikada neće oprostiti izdaju, a to je odlazak u redove najvećeg rivala.

Upravo takav jedan potez mogao bi napraviti momak koji je dugo lutao kroz fudbalsku Evropu, a sada se skrasio u ekipi koja je hit ove sezone.

Udinese igra prelijep fudbal i nakon sedam odigranih kola u vrhu su Serije A na trećem mjestu sa 16 bodova, bod manje od vodećeg dvojca Napolija i Atalante.

U dresu tima sa Friulija ove sezone je odličan Gerard Deulofeu koji je upisao već šest asistencija u osam mečeva u svim takmičenja, dakle prvenstvo i Kup, a dodao je i jedan pogodak.

Pomenuti fudbaler se nakon dosta traženja skrasio na Friuliju, prethodno je nosio dres Watforda, Evertona, Milana, Seville i to sve kao posuđen igrač Barcelone u kojoj nikada nije dobio šansu kakvu je očekivao u prvom timu.

"Neću se nikada vratiti u Barcelonu. Rekao sam davno da je to završena priča za mene", izjavio je nedavno Deulofeu, ali posljednjih dana je razbijesnio navijače katalonskog tima.

Pojavila se informacija u medijima da Real Madrid prati igre španskog fudbalera i da bi već na zimu moglo doći do konkretnijih pregovora.

Naravno, kao igrač koji je prošao sve omladinske kategorije Barcelone, očekivalo se da će nezainteresovano regaovati na ove špekulacije, ali iznenadio je mnoge.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Real Madrid? To je klub kojega ne bih odbio, pa ko njih i može odbiti?", rekao je napadač Udinesea i sigurno pao u očima svih navijača Barcelone.

Da li će ovaj 28-godišnji ofanzivac napraviti jedan od najvećih izdaja svijetu fudbala pokazat će vrijeme, a same izjave koje je dao govore da bi to možda bila i neka vrtsa "osvete" Barceloni koja mu nije dala pravu šansu, odnosno šansu kakvu je on zamišljao još kao klinac dok je briljirao u omladinskim kategorijama Katalonaca.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amadeus21
Sve po zasluzi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi