Busquets "prelomio" i odlučio kad će napustiti Barcelonu, zna se i ime novog kluba

Želi novi izazov

Busquets "prelomio" i odlučio kad će napustiti Barcelonu, zna se i ime novog kluba

E. Čaušević

Iskusni veznjak Barcelone, Sergio Busquets, najvjerovatnije će narednog ljeta napustiti katalonski klub.

Busquets je ponikao u Barceloni i za prvi tim je debitovao još 2008. godine, te je uspio da osvoji sve što se može osvojiti u dresu katalonskog kluba.

Ovaj 33-godišnjak je standardan član u veznom redu Barcelone već više od deset godina, a s Kataloncima ima ugovor do kraja iduće sezone.

Barcelona je ponudila Busquetsu novi ugovor, ali kako stvari stoje on ga neće prihvatiti jer mu je cilj da idućeg ljeta napusti ovaj klub i okuša se u američkom MLS-u.

Mundo Deportivo objavio je jutros da je Busquets već odlučio da će ovo biti njegova posljednja sezona u dresu Barcelone i da će naredne godine put Sjedinjenih Američkih Država.

Kako piše ovaj španski portal očekuje se da će Busquet karijeru nastaviti u dresu Intera iz Miamija, te da je već sve dogovorio s klubom kojeg predvodi David Bechkam.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očekuje se da će Busquets s Interom potpisati saradnju do kraja 2025. godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Kad dobije sut kartu to se sad kaze - zeli novi izazov
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi