Dvojica se nisu odazvala na Busquetsovu oproštajnu večeru, račun plaćen na neobičan način

Nisu se dugo zadržali u restoranu

Dvojica se nisu odazvala na Busquetsovu oproštajnu večeru, račun plaćen na neobičan način

Endin Čaušević

Sergio Busquets prije nekoliko dana zvanično je objavio da završava svoju avanturu u dresu Barcelone u kojem je proveo cijelu dosadašnju karijeru i da na kraju sezone neće produžiti ugovor. Organizovao je oproštajnu večeru za saigrače, a dvojica se nisu pojavila sinoć u restoranu.

Busquets s Barcelonom ima ugovor do kraja ove sezone, a iako se Xavi Hernandez nadao da će iskusni veznjak produžiti ugovor i barem još godinu dana ostati u katalonskom klubu na kraju se to nije desilo.

Španac je prije nekoliko dana zvanično objavio da na kraju sezone napušta klub u kojem je proveo cijelu dosadašnju karijeru, te da je vrijeme za nove izazove.

Busquets je još 2008. godine debitovao za Barcu i osvojio je sve što je mogao. Na zalasku karijere želi da pronađe novi izazov van Evrope zbog čega na kraju nije pristao na novi ugovor koji mu je ponuđen.

Kapiten Barcelone sinoć je organizovao oproštajnu večeru na koju su bili pozvani samo igrači prve ekipe.

Večerali su u jednom restoranu u Barceloni, a španski mediji prenose da se dvojica prvotimaca nisu odazvala na Busquetsov poziv.

Oglasi

U pitanju su Jules Kounde i Franck Kessie koji su iz opravdanih razloga propustili ovu večeru. Također, na istoj su bili samo igrači prve ekipe jer Busquets članove ostalog osloblja nije zvao.

Zanimljivo da Busquets nije platio ovu večeru i da su odlučili da to urade na neobičan način. Naime, večera je plaćena novcem "fonda svlačionice" koji se skuplja za sve kazne unutar svlačionice, a najčešće igrači se kažnjavaju za kašnjenje na trening.

Međutim, ono što je španske medije posebno iznenadilo jeste da ova večera uopšte nije dugo trajala i da su igrači ranije nego što se očekivalo napustili restoran i uputili se ka svojim domovima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, to se desilo jer su imali rano jutros trening i nisu željeli da kasne. Riječ je o službenom treningu pred gradski derbi i gostovanje Espanyolu koje Barcelonu očekuje u nedjelju u 21 sat u okviru 34. kola La Lige.

Inače, Busquets je u dresu Barce odigrao čak 719 utakmica, dao je 18 golova i upisao 45 asistencija. S katalonskim klubom osvojio je čak 31 trofej, a pobjedom protiv Espanyola taj broj će se povećati na 32 jer Barcelona pobjedom može osigurati titulu prvaka Španije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi