Modrićev oproštaj govori koliko je Ramos bio poštovan

Zajedno su proveli devet godina

Modrićev oproštaj govori koliko je Ramos bio poštovan

S. Mlaćo
Nakon 16 godina Sergio Ramos napušta Real Madrid.

Odluka je to koja je iznenadila navijače, no Ramos sada kreće u nove izazove.

Brojni sada već bivši saigrači tužni su zbog toga, a Luka Modrić bio je veoma emotivan

"Prijatelju i brate, jako mi je teško oprostiti se od tebe. Od prvog dana kada sam stigao u Madrid, bio si posebna osoba za mene. Patili smo i uživali, gubili, ali iznad svega pobjeđivali. Bio si primjer kao suigrač i kapetan. Nedostajat ćeš mi. Već znaš da u meni imaš prijatelja. Hvala na svemu i sretno", napisao je Modrić.

Modrić je sa Ramosom proveo devet godina.

Ramos je po odlasku naveo da sigurno neće obući dres Barcelone, velikog Realovog rivala.

Oglasi

Tri su opcije za Ramosa

Iako ima 35 godina iskusni štoper je i dalje među najboljim na svijetu te sigurno nije rekao svoju posljednju riječ bez obzira što iza sebe ima sezonu obilježenu povredama.

Ugledni portal Goal.com je nakon potvrde odlaska analizirao Ramosovu situaciju te došao do zaključka kako su trenutno tri opcije najizglednije za Španca.

U pitanju su PSG i Manchester City, dok se najmanje izglednom opcijom čini odlazak u MLS. Siugrno je da Inter Miami, LA Galaxy i New York City mogu ispuniti njegove finansijske zahtjeve, ali je upitno da li se on želi uopšte otisnuti preko bare.

Inače, sluteći prema izjavama na oproštajnoj pressici i sam Ramos ne zna šta dalje obzirom da ga je cijela situacija zatekla te da je bio voljan da produži ugovor na još jednu sezonu.

Moram reći da nije bilo finansijskih problema. Želio sam dvije godine ugovora i mir za mene i moju porodicu. Prihvatio sam ponudu za jednu godinu, ali su mi rekli da to više nije moguće, da je istekla i nisam saznao zašto", ispričao je legendarni štoper koji je zaplakao praktično čim je izašao za govornicu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Okolnosti su takve kakve jesu. Rekao sam da sam prihvatio ponudu na stolu, ali su mi rekli da je istekla. Ponosan sam na sve urađeno."

Za Real je odigrao 671 utakmicu, a kao stoper je uspio postići čak 101 pogodak. Osvojio je četiri Lige prvaka, pet titula La Lige, četiri Svjetska klupska prvenstva, dva Kupa Kralja, četiri Superkupa Španije i tri superkupa Evrope.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Drugi portali pisu i Sevilja da moze biti naredna stanica..
0 0
dinass
Pravis se blentaviji nego sto jesi.Imas cijeli tim koji pregovara o ugovorima i onda nisi znao za rok.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi