Ronaldu je bolje da ne gleda: Iako je osvojio sve Ramos priznao da zavidi trojici igrača

Španac se oprostio od reprezentacije

Ronaldu je bolje da ne gleda: Iako je osvojio sve Ramos priznao da zavidi trojici igrača

A. Čaušević

Sergio Ramos je donio jednu od najbolnijih odluka za svakog igrača. Oprostio se od reprezentacije Španije čiji je dugo godina bio i kapiten te osvojio između ostalog Svjetsko i Evropsko prvenstvo. 

Ramos je bez dileme jedan od najboljih štopera svih vremena, sa 36 godina na plečima još uvijek ne razmišlja o kraju karijere baš kao što je to slučaj sa nekoliko njegovih vršanjka.

U emotivnom oproštaju od Crvene furije posebno je privukla pažnju spominjanje trojice igrača kojim nekadašnji veznjak Reala zavidi, kako je to i sam priznao.

Međutim, ono što je pomalo zapralo oči je to da je izostavio Cristiana Ronalda, svog dugogodišnjeg saigrača iz Kraljevskog kluba.

Naime, Ramos je tokom oproštajne poruke priznao da zavidi Luki Modriću, Leo Messiju i Pepeu što još uvijek igraju za svoje reprezentacije.

Modrić (37), Messi (35), Pepe (39) su i dalje neizostavni članovi Hrvatske, Argentine i Portugala i selektori nemaju namjeru da ih prekriže.

Oglasi

"Vjerujem da je ova putanja zaslužila da završi ličnom odlukom ili zbog toga što moj nastup nije bio na visini zasluga naše reprezentacije. Ali, ne zbog godina ili drugih razloga koje sam, a da ih nisam čuo, osjetio."

"Budući da biti mlad ili manje mlad nije vrlina ili nedostatak, to je samo privremena karakteristika koja nije nužno povezana s učinkom ili sposobnošću. Sa divljenjem i zavišću gledam na Modrića, Mesija, Pepea."

Mnogo je onih koji su se zapitali zašto je Ramos izostavio Ronalda koji je i dalje kapiten Portugala dok je npr naveo Messija s kojim je do dolaska u PSG bio zakleti neprijatelj na terenu.

Podsjećanja radi, novi trener Crvene furije Luis de la Fuente je iskusnom štoperu saopštio da ga neće biti na spisku za martovske utakmice poslije čega se 36-godišnjak oprostio od reprezentacije.

Računajući klupski i reprezentativni fudbal Ramos je osvojio sve što se može osvojiti, ali njegova sportska duša je na neki način prazna jer više ne može igrati za reprezentaciju iako to silno želi.

Top Komentari

same
"kojim nekadasnji veznjak reala zavidi nije Ramos igrao veznjaka u Realu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije