Sergio Ramos na Instagramu objasnio zbog čega u reprezentaciji nosi dres s brojem 15

U čast svog prijatelja

Sergio Ramos na Instagramu objasnio zbog čega u reprezentaciji nosi dres s brojem 15

E. Čaušević

Iskusni defanzivac Sergio Ramos postao je fudbaler sa najviše nastupa u reprezentaciji Španije.

Ramos je u subotu u meču protiv Norveške upisao svoj 168. nastup u dresu Španije i tako je postao igrač sa najviše nastupa u historiji Crvene furije.

On je na ovoj listi prestigao legendarnog Ikera Casillasa i veoma blizu je tome da postane igrač sa najviše nastupa u dresu neke repreznetacije na svijetu.

Ovaj jubilej Ramos je obilježio na dosta emotivan način. On je objavio fotografiju na Instagramu i objasnio zbog čega u reprezentaciji nosi broj 15.

Broj 15 nekada je u selekciji Crvene furije nosio Antonio Puerta koji je tragično preminuo 2007. godine. Puerta i Ramos su bili saigrači u Sevilli, a nakon smrti Puerte Ramos je odlučio da preuzme njegov broj 15 u reprezentaciji koji nosi već dugi niz godina godina.

"Prije 13 godina i jedne sedmice igrao si za reprezentaciju u Švedskoj. Trebao si odigrati još mnogo utakmica, ali znaš da ćeš uvijek biti dio ovog tima. Moj broj 15 je za tebe jer si ti nosio taj broj i ostao si svima u srcima", poručio je Ramos.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti