Prvo skoči pa reci hop: Ovakav penal na meču Lige prvaka može izvesti samo Sergio Ramos i niko više

Španac ispisao historiju

Prvo skoči pa reci hop: Ovakav penal na meču Lige prvaka može izvesti samo Sergio Ramos i niko više

Admin Čaušević

Ako neko ima hrabrosti u fudbalu onda je to Sergio Ramos. Legendarni defanzivac je to pokazao i na meču 6. kola Lige prvaka kada je Sevilla gostovala Lensu.

Ramos je poznat kao jedan od boljih penaldžija u svijetu fudbala što je potvrdio i protiv Lensa kada je uspješeno realizovao penal, istina iz drugog pokušaja.

Naime, igrala se 78. minuta kada je dosuđen penal za Sevillu, a odgovornost je preuzeo Ramos, a njegov udarac je odbranio Brice Samba.

Međutim, stigao je poziv iz VAR sobe da je Samba napustio gol liniju te tako stekao prednost i odlučeno je da se ponovi kazneni udarac.

Prilikom ponavljanja Ramos je pokazao nevjerovatnu hladnoću tako što se odlučio za udarac panenkom i zaista je majstorski pogodio. Gol pogledajte ovdje.

Oglasi

Poskočio je Španac prije samog šuta, zatim i zastao na tren, ali sve toga nije omelo da pošalje loptu u mrežu uz neobičnu putanju.

Ramosu je to bio čak 17 gol u Ligi prvaka tokom karijere te tako postao i zvanično najbolji strijelac među defanzivcima u ovom takmičenju.

Sevilla je na kraju izgubila meč sa 2:1 što je značilo eliminaciju ovog kluba iz svih takmičenja pa na neki način mogu odhnuti i učesnici Europa lige.

Andalužani nekako po tradiciji nakon nastupa u grupnoj fazi Lige prvaka završe u Europa ligi te na kraju osvoje to takmičenje, međutim to neće biti slučaj ove sezone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, eliminisanje sa Sevillom je značilo da je Ramos po prvi put u karijeri ispao iz Lige prvaka u grupnoj fazi. Prethodni svaki put mu je bio uspješan dok je igrao za Real i PSG.

Podsjećanja radi, ovaj 37-godišnjak je do sada najelitnije klupsko takmičenje osvojio četiri puta. Teško da će više u karijeri ponoviti takav uspjeh.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Pogodio i popušio...luzer u sve 3 smere
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi