Šta se dešava? Igraju Ligu prvaka, a u domaćoj ligi ne znaju za pobjeda dva i po mjeseca

Sevilla u krizi

Šta se dešava? Igraju Ligu prvaka, a u domaćoj ligi ne znaju za pobjeda dva i po mjeseca

Eldar Ganibegović

Pojedini veliki evropski klubovi su u krizi ove sezone. Odnosi se to i na Sevillu, koja igra u Ligi prvaka, a u domaćoj ligi je blago rečeno katastrofalna.

U okviru 16. kola španske Primere Sevilla je večeras gostovala kod Mallorce i zabilježila poraz rezultatom 1:0.

Larin je postigao pobjedonosni gol za domaći tim već u 11. minuti. Ovome dodajmo da je Pedrosi poništen gol zbog igranja rukom u 63. minuti.

Produžena je tako velika kriza Seville. Mallorca je ovom pobjedom preskočila Sevillu na tabeli koja sada sa samo 13 bodova iz 15 utakmica zauzima 16. mjesto, s četiri boda iznad zone ispadanja.

Sevilla igra i Ligu prvaka ove sezone. Osvojila je samo dva boda u grupi s Arsenalom, PSV-om i Lensom, kojeg mora pobijediti u posljednjem kolu za tri dana ako želi prezimiti u Evropi i igrati Evropsku ligu.

Bez pobjede je Sevilla u Primeri od 26. septembra. Tada su Andalužani deklasirali Almeriju s 5:1 i stali.

Oglasi

Uspjeli su tek da dođu do 1/16 finala španskog Copa del Reyja pobjedama nad Quintanar de la Ordenom i Astorgom.

Utakmica protiv Lensa na rasporedu je, dakle, 12. decembra i Sevilli taj meč može biti svojevrsni spas ili prekretnica sezone. Ako pobijedi, naravno.

Šansa za novu pobjedu u ligi je 16. decembra. Na Ramon Sanchez Pizjuan stadion doći će Getafe i vidjet ćemo koliko može Sevilla.

Večerašnji poraz bilo je ukupno deveti meč u nizu u Primeri na kojem Sevilla nije osjetila slast pobjede i ako ovako nastavi i ostanak će doći u pitanje.

I na društvenim mrežama je sve manje šala o tome kako će Sevilla namjerno biti treća u Ligi prvaka pa osvojiti Evropsku ligu. Vrag je odnio šalu... 

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 15. kolo:

Mallorca - Sevilla 1:0 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi