Slijedi 90 minuta drame: Nijemci najbliži finalnom turniru, Ramos promašio dva penala u Švicarskoj

Liga nacija, grupa 4

Slijedi 90 minuta drame: Nijemci najbliži finalnom turniru, Ramos promašio dva penala u Švicarskoj

Admin Čaušević

Posljednje kolo grupe 4 Lige A Lige nacija će biti izuzetno zanimljivo, kako za plasman na finalni turnir, tako i za ispadanje u Ligu B. 

Nakon pet odigranih kola vodeća je Njemačka koja je poslije preokreta pobijedila Ukrajinu s 3:1.

U Leipzigu su gosti bili ti koji su poveli nakon što je u 12. minuti Yaremchuk matirao Neuera. Preokret do kraja prvog dijela. 

Sane je u 23. minuti iskoristio svoju brzinu i matirao Pyatova, da bi deset minuta kasnije Werner zabio za vodstvo domaćih.

Napadač Chelseaja je postavio konačan rezultat utakmice u 64. minuti te tako Nijemce doveo na korak od finala. 

Ipak, da bi se plasirali na završni turnir Nijemci ne smiju izgubiti na gostovanju u Španiji u posljednjem kolu koje je na programu u utorak. 

Španci su odigrali 1:1 na gostovanju kod Švicarske. Domaći su vodili dugo vremena nakon što je zabio Freuler u 26. minuti. U nastavku velika drama.

Sergio Ramos je promašio dva penala, tačnije njegove udarce je u 57. i  80. minuti odbranio Sommer. 

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ipak, Crvena furija je do zasluženog boda stigla u posljednjim minutama. Zabio je rezervista Moreno u 89. minuti za konačnih 1:1. 

U posljednjem kolu igraju Španija - Njemačka i Švicarska - Ukrajina. Njemačka je prva sa devet bodova, Španija ima osam, Ukrajina šest, a Švicarska tri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi