Ramos potpisao za PSG i već izabrao broj u novom klubu

Čeka se samo zvanična potvrda

Ramos potpisao za PSG i već izabrao broj u novom klubu

Endin Čaušević

Španski defanzivac Sergio Ramos stigao je danas u Pariz na potpis ugovora s PSG-om.

Ramos je na kraju prošle sezone odlučio da napusti Real Madrid kao slobodan igrač nakon što nije uspio da dogovori s kraljevskim klubom nastavak saradnje.

Ovaj 35-godišnji defanzivac je u Realu proveo čak 16 godina i očekivalo se da će završiti karijeru u ovom klubu. No, Real nije mogao da ispuni uslove koje je Ramos tražio u ugovoru, te su na kraju odlučili da je došlo vrijeme za rastanak.

Međutim, Ramos je veoma brzo dobio nekoliko ponuda i na kraju je odučio da nastavi karijeru u dresu PSG-a.

Ramos je danas doputovao u Pariz gdje je uspješno prošao ljekarske preglede, a onda je potpisao ugovor na dvije godine.

Kamere su već snimile Ramosa u prostorijama PSG-a, te je dao autograme navijačima koji su se okupili ispred. Sada se čeka samo zvanična potvrda Parižana da je Ramos njihov novi igrač i očekuje se svakog trenutka.

Oglasi

Francuski RMC Sport objavio je večeras da je Ramos već izabrao broj u novom klubu, te je dobio svoj najdraži broj četiri.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovaj broj nosio je njemački defanzivac Thilo Kehrer, ali sada će on pripasti Ramosu jer se očekuje da će Kehrer ovog ljeta napustiti PSG.

PSG je jučer potvrdio dolazak Achrafa Hakimija iz Intera, a prije njega kao slobodan igrač stigao je Giorginio Wijnaldum. Očekuje se da će PSG uskoro potvrditi i dolazak Gigija Donnarumme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi