Real Madrid traži zamjenu za Ramosa: Kraljevi posebno prate trojicu igrača

Kapiten kluba na zalasku karijere

Real Madrid traži zamjenu za Ramosa: Kraljevi posebno prate trojicu igrača

Endin Čaušević

Sergio Ramos je već 15 godina glavni igrač u odbrani Real Madrida, ali je jasno da se nalazi na zalasku karijere.

Ramos je u kraljevski klub stigao na ljeto 2005. godine iz Seville za 27 miliona eura i to je bio pun pogodak. Već više od 15 godina igra u dresu Reala i može se reći da je zaista izrastao u pravog lidera.

I ove sezone španski defanzivac je jedan od ponajboljih igrača kraljevskog kluba i iako ima već 34 godine igra u odličnoj formi. Međutim, njegov ugovor ističe na kraju ove sezone i još uvijek nema naznaka da će isti biti produžen.

Očekuje se da će Ramos dobiti novi ugovor i da Real Madrid neće priuštiti sebi luksuz da ga tako lako izgubi, ali jasno je da već moraju razmišljati o njegovoj zamjeni.

Marca je jutros objavila da se nekoliko igrača nalazi na meti Real Madrida i da je cilj kluba da nađe dugogodišnje rješenje na poziciji štopera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Igrači koje Real prati i koji bi mogli zamijeniti Ramosa su: Pau Torres (Villarreal), David Alaba (Bayern) i Jules Kounde (Sevilla). Također, u klubu dosta nade polažu i u Edera Militaa koji je na ljeto 2019. godine stigao u Real iz Porta za čak 50 miliona eura.

Međutim, Milidao i Raphael Varane se nisu baš pokazali u posljednje vrijeme i treba očekivati da Kraljevi narednog ljeta dovedu pojačanje u defanzivi na ljeto.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ryan.giggs
Čuj prate Alabu... Hahaha... Šta se ima tu pratiti? Gotov igrač.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi